SELO GORI, A ZDRAVKO SE ČEŠLJA  Napadi na Vesnu Bratić kako bi se sakrilo da je Milo Đukanović švercovao cigarete uz saglasnost SAD-a!
EPA

Digli se svi na noge, režimski DPS mediji pune iz minuta u minut rubrike o kandidatima za direktore, neke kritike su osnovane, neke i nisu, opozicija (DPS, SD) juriša na nova kadrovska rešenja. Rekli bismo da smo konačno sazreli kao društvo, spremno na kritike i dobronamerne savete.

Ali, ovo je ipak Crna Gora i sve se mora dublje sagledati. I kad malo bolje zagrebete po površini, shvatićete da hajka na Vesnu Bratić (opravdana ili ne u to ne ulazim, poznat je moj stav o ovoj Vladi), ima političku pozadinu koja za cilj ima da prikrije nešto krupno.

Indikativno je da se do iznemoglosti i degutantnosti forsira priča o smeni partijskih direktora škola, kako bi se dozvolilo da jedna važna informacija ostane u senci.

Naime, crnogorska javnost u danima kad je bivši američki ambasador Montgomeri u intervjuu za hrvatski Večernji list saopštio kako je Vašingtonu bilo skupo da finasira sve troškove Mila Đukanovića u rušenju zajedničke države pa su mu dozvolili šverc duvana, o tome ćuti.

Mongomeri, a to nije bilo ko već ugledni američki diolomata (sigurno ne radi za Vučića) kaže kako je ta ista duvanska mafija ubila Iva Pukanića, vlasnika Nacionala i da u je Cavtatu CIA imala spremno plovilo za evakuaciju Đukanovića u slučaju da Slobodan Milošević pokuša njegovo hapšenje.

Nakon svega toga što jedan bivši američki ambasador saopštava o aktuelnom predsedniku države Milu Đukanoviću, naša javnost gori zbog jedne barske učiteljice, njenih privatnih fotografija i fejsbuk statusa.

Da zlo bude još veće, Đukanoviću na noge, baš u ove dane kad Mongomeri iznosi ovako teške optužbe, ide i premijer Zdravko Krivokapić indirektno kao da mu pruža pomoć, što je više nego skandalozno.

DPS ćuti na Mongomerijeve optužbe. SD je zamukao, Tužilaštvo se zavuklo u mišiju rupu, Krivokapić i Bečić u potpunoj kohabitaciji sa predsednikom države, ne žele da remete sklad koji su postigli sa njim, URA sigurno još nije pročitala šta je Mongomeri rekao za Đukanovića, mediji koji podržavaju Đukanovića i DPS bave se Vesnom Bratić i direktorima škola po šumama i gorama naše zemlje ponosne, NVO sektor gleda kako da se ugura u Vladu…

U Crnoj Gori muk na ove teške optužbe koje iznosi američki diplomata. Kome danas nije jasno, teško da će mu sutra biti jasno.

Treba kritikovati i Vesnu Bratić i sve ostale, ali sumnjivo je da baš niko od ovih što su digli hajku oko imenovanja neke tamo direktorice škole nije pisnuo na teške optužbe iznesene na račun Mila Đukanovića. Dirigovanim napadom na Bratić, jasno se želi sakriti pod tepih informacija o Đukanoviću i duvanskoj mafiji. Da zlo bude još veće, premijer Zdravko Krivokapić umesto da pruži podršku svojoj ministarki, on ide da se fotografiše sa Đukanovićem, dajući njemu indirektnu podršku.

Nije sporno da je Bratić pogrešila u nekom kadrovskom rešenju, nemam nameru da je branim (ova Vlada je nesposobna, čast izuzecima) ali čini mi se da je po društvo manje štetno ko će biti direktor škole u nekom selu, od optužbe američkog diplomate da je predsednik Milo Đukanović označen kao kriminalac koji je švercovao cigarete, a da je mafija koja se time bavila tim švercom ubila hrvatskog novinara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ujko

21.07.2021 12:31

VEROVATNO SMO MI SRBI KRIVI ZA TO DRUGO MI NISTA NE PADA NA PAMET...

Vuk

21.07.2021 13:16

Amerika NIKADA NIKOME nije dobro donela!!! Srbijo BEŽI od Amerike!!!