KRIVOKAPIĆ POKAZAO DA JE IZDAJNIK SVETSKIH RAZMERA Glumio vernika, IZNEVERIO glasače, SPC i političke saborce!
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ništa od reformi

Naime, iako su, nakon formiranja ekspertske vlade, glasači od Krivokapića očekivali važne reforme i raskrinkavanje svih afera prethodnog režima oličenog u liku lidera DPS Mila Đukanovića, te smenu svih njegovih ljudi - to se nije dogodilo. Upravo zbog toga Demokratski front (DF), koji je Krivokapića i doveo na vlast, traži njegovu ostavku i izbor novog predsednika tamošnje vlade. Takođe, Krivokapić još nije potpisao ni Temeljni ugovor sa SPC, kojim treba da se zaštiti imovina crkve u Crnoj Gori. Umesto potpisa na već sačinjeni ugovor, Krivokapić je sada predložio novu verziju, što je za SPC, kako su mediji prekjuče objavili, neprihvatljivo. Time je Krivokapić praktično izneverio SPC, ali i sve ljude koji su, i po snegu i minusu, na litijama branili svetinje.

Glumio vernika

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike, kaže da su građani Crne Gore, koji su doneli avgustovsku pobedu prošle godine, očekivali da će Zdravko Krivokapić da formira reformsku i progresivnu vladu.

- Za manje od godinu dana pokazalo se da je gospodin Krivokapić nedorastao ovom jedinstvenom i neponovljivom momentu crnogorske politike i crnogorske istorije. Izneverio je crnogorske građane, izneverio je svoje nekadašnje političke saveznike, a ovih dana vidimo da je sve vreme glumio vernika i da stvara probleme i u odnosima sa crkvom. Imamo problem i najbolji način da se reši ovaj problem je da postojeća skupštinska većina izabere novog premijera i novu vladu u celosti i da se uz punu posvećenost krene u reforme - navodi Pavićević.

Aleksa Bečić:

Može rekonstrukcija, ali premijer ostaje isti

PRINTSCREEN YOUTUBE/AL JAZEERA BALKANS

 

 

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je onima koji ne podržavaju Krivokapića da sa DPS mogu da skrate mandat Skupštini ili da sruše vladu. On je naveo da jeste za rekonstrukciju vlade, ali ne i za promenu premijera, odnosno da Krivokapić ima njegovu punu podršku i da je njegov ostanak na toj funkciji neupitan.

 

Komentari (1)

Loading