CRKVA NE PRISTAJE NA UCENE Patrijarh Porfirije i Zdravko Krivokapić neće potpisati Temeljni ugovor
EFE/BORIS PEJOVIC/TANJUG/RADE PRELIC

Za Srpsku pravoslavnu crkvu je svaka verzija, osim one koja je ranije usaglašena, Temeljnog ugovora neprihvatljiva i oni se neće oglašavati povodom pokušaja premijera Zdravka Krivokapića da na mala vrata progura nešto što sa Crkvom nije usaglašeno, potvrđeno je portalu Borba u Patrijaršiji

Portalu je, kako se navodi, saopšteno da se SPC neće zvanično oglašavati povodom navodnog Temeljnog ugovora koji je predložio premijer Zdravko Krivokapić jer bi to bilo krajnje neozbiljno.

- Za nas postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor koji je usaglašen sa Vladom Crne Gore pre nekoliko meseci. Nikakve druge dokumente koji se naknadno pojavljuju Crkva niti će uzimati u razmatranje niti će se njima baviti. Za SPC postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor, a to je onaj koji je usaglašen i koji je premijer Zdravko Krivokapić nakon velikog skandala koji je napravio u Patrijaršiji odbio da potpiše. Nakon svega što se izdešavalo, ne našim krivicom, Temeljni ugovor više nije tema kojom ćemo se baviti, prenosi Borba reči iz Patrijaršije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading