CRKVA NE PRISTAJE NA UCENE Patrijarh Porfirije i Zdravko Krivokapić neće potpisati Temeljni ugovor
EFE/BORIS PEJOVIC/TANJUG/RADE PRELIC

Za Srpsku pravoslavnu crkvu je svaka verzija, osim one koja je ranije usaglašena, Temeljnog ugovora neprihvatljiva i oni se neće oglašavati povodom pokušaja premijera Zdravka Krivokapića da na mala vrata progura nešto što sa Crkvom nije usaglašeno, potvrđeno je portalu Borba u Patrijaršiji

Portalu je, kako se navodi, saopšteno da se SPC neće zvanično oglašavati povodom navodnog Temeljnog ugovora koji je predložio premijer Zdravko Krivokapić jer bi to bilo krajnje neozbiljno.

- Za nas postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor koji je usaglašen sa Vladom Crne Gore pre nekoliko meseci. Nikakve druge dokumente koji se naknadno pojavljuju Crkva niti će uzimati u razmatranje niti će se njima baviti. Za SPC postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor, a to je onaj koji je usaglašen i koji je premijer Zdravko Krivokapić nakon velikog skandala koji je napravio u Patrijaršiji odbio da potpiše. Nakon svega što se izdešavalo, ne našim krivicom, Temeljni ugovor više nije tema kojom ćemo se baviti, prenosi Borba reči iz Patrijaršije.

Komentari (0)

Loading