MILO ĐUKANOVIĆ I ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ ZAPOČELI RAT Pale su teške reči, svi dogovori pušteni niz vodu!
Printscreen

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića reagovao je danas na izjavu predsednika Mila Ðukanovića, da "nema pomirenja" sa "propagatorima ideje fašizma", kakvih ima i u "strukturama vlasti" u Crnoj Gori, porukom da to pokazuje koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u delovanju šefa opozicije.

Ðukanović je to kazao na centralnoj proslavi Dana državnosti i 80 godina od dana ustanka i početka borbe protiv fašizma, održanoj sinoć u Virpazaru.

"Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do ''dostignuća'' u kome je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Ðukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi", saopšteno je iz Kabineta Krivokapića.

Da je, kažu, Ðukanović "zaista posvećen antifašizmu i demokratskim i progresivnim vrednostima", ne bi sa svojom partijom "ostavio podeljenu zemlju, razorenu ekonomiju, i nefunkcionalan sistem, u kome su cvetali korupcija, nepotizam, diskriminacija".

"Apsolutističkom metodu vladanja ''država to sam ja''", dolazi kraj, tako da su Ðukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo predstava za malobrojnu javnost", poručeno je u saoštenju ističe:

"I dok se deklarativno (Ðukanović) zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage, koje pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading