MILO NEMA NI KAP SRAMA Đukanović nosio tabute žrtava u Srebrenici, a sanduke mrtvih vojnika iz Lore koje je poslao u rat nije dočekivao
Printskrin

Đukanović koji je bio jedan od saradnika tadašnje Vojske Republike srpske, dostavljajući im gorivo za sprovođenje započetih operacija, nasmejao se u lice svim članovima porodice ubijenih žrtava, dok nikada nije oplakivao i izražavao žaljenje za vojnicima iz Crne Gore koje je lično on slao na ratišta, a čije kosti i dan danas počivaju negde gde niko ne zna.

Takođe, Milo Đukanović nikad nije izražavao žaljenje ni za ubijenim crnogorskim vojnicima u logoru Lora koji se nalazio u Splitu, a napravljen je za ubijanje i mučenje Srba, a trajao je od 1992. do 1997. godine. Stanovništvo je uglavnom odvođeno sa teritorija Republike Srpske, ali i iz Nikšića i Šavnika, tj. iz Crne Gore.

MILO NEMA NI KAP SRAMA Đukanović nosio tabute žrtava u Srebrenici, a sanduke mrtvih vojnika iz Lore koje je poslao u rat nije dočekivao

EPA

 

 

O svim dešavanjima u logoru Lora bio je upoznat celi državni i vojni vrh Hrvatske. Kroz logor je prošlo 1.005 registrovanih zatvorenika koji su prošli stravičnu psiho-fizičku torturu.

Ovaj logor je osnovan na mestu nekadašnje ratne luke Jugoslovenske narodne armije. Nakon odlaska JNA iz ratne luke Lora, pripadnici Vojne policije hrvatske vojske preuzimaju Loru. Prema svedočenjima preživelih logoraša Lora je smatran za jedan od najužasnijih logora na prostoru bivše Jugoslavije tokom ratova.

Logoraši u logoru Lora su svakodnevno bili izloženi raznim vrstama nehumanog, surovog i ponižavajućeg mučenja, gde su im nanesene teške telesne povrede, ugrožen život, duševne patnje trajnog karaktera. Civili su pretrpeli 48 načina mučenja, a vojnici 61 način mučenja. Tela ubijenih u ovom logoru Lora su odveženi van Hrvatske, najčešće u Duvno (BiH). Ili su bacani u Jadransko more.

Đukanović se nije oglasio povodom ovih zločina, a kamoli izrazio žaljenje, ali pošto je sada pitanje Srebrenice aktuelno i preko nevinih žrtava se vodi rat sa Srbijom i Republikom Srpskom, Đukanović je jedva dočekao da licemerno ode u Potočare i prenosi tibute žrtava, samo da bi još jednom pokazao mržnju prema srpstvu i Srbiji.

Podsetimo, Đukanović je kada je tek došao na vlast bio Srbin i izjavljivao kako “mrzi šahovnicu” i mnoge druge izjave koje su i dokumentovane, ali odjednom je promenio kurs kada je bilo pitanje opstanka na vlasti.

Možda do kraja svog mandata, Đukanović opet promeni ploču kako bi se još koju godinu sakrio od zločina koje je počinio za vreme tridesetogodišnje vladavine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
ja

14.07.2021 15:21

Joj kako ce Milo zakukati nije ni svestan sta ce bog da ga napauci i to uskoro.

Dole Jokic

15.07.2021 03:49

Kako ce mu Bog udariri tamo gde ce najvise zaboljeti uskoro cemo slusati.....to tako obicno biva.....usud je iznad svih nas!!!