ISTO JE TO Bajden pomešao Mila i Krivokapića!
EPA

On je između ostalog čestitao Đukanoviću četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu i  podsetio na njihov nedavni susret na NATO samitu u Briselu, na kojem Milo nije bio prisutan, već premijer Zdravko Krivokapić.

I ovaj gaf samo potvrđuje da Amerikancima nije bitno ko je na vlasti u Crnoj Gori, već samo da se njihova geopolitička agenda bespogovorno sprovodi. A ko će to raditi, Zdravko, Milo ili neko treći? -nije toliko bitno.

- Prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbednost, te je bilo važno čuti Vaše inpute tokom našeg nedavnog NATO samita u Briselu. Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrednostima koje delimo i na posvećenosti demokratiji- poručio je Bajden i dodao:

- U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti – 13. jul. Naše zajedničke vrednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država. Sa radošću ćemo nastaviti da pružamo snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na Vašem euro-atlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji- naveo je Bajden u čestitci..

Komentari (0)

Loading