VRAĆA SE NA POSAO Vojnik VCG na sudu dokazao da je otkaz dobio zato što je Srbin!
Foto: Fejsbuk

Naime, Osnovni sud u Danilovgradu, tačnije sudija Željko Raičević doneo je pre nekoliko dana prvostepnu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtev i poništio rešenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mesto koje je obavljao pre otkaza.

Podsetimo, slučaj vojnika Medojevića dospeo je u javnosti zbog toga što je mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos iz razloga što je, kako je ranije kazao Medojević, Srbin i što nikada nije hteo da se odrekne svog srpskog identiteta.

„U Vojsci sam proveo skoro 10 godina. Tokom juna prošle godine, Vojska Crne Gore je odbila da mi produži ugovor, pravdajući da nisam potreban službi. To naravno nije tačno, zato što je moje formacijsko mjesto u garnizonu u Kolašinu, ekspresno popunjeno drugim vojnikom, kazao je ranije Medojević.

Sve je to učinjeno zato što sam se javno a i u Vojsci deklarisao kao Srbin. Nadležni su me više puta upozoravali na to, pojasnio je on.

Istakao je, da je kao pripadnik VCG imao besprekoran dosije, kao i da je prošao obuku za odlazak u mirovnu misiju u Avganistanu.

“ Ja sam Srbin i nisam želio ni za kakvu cijenu da to promijenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član političke partije. Jedina moja krivica je – što sam Srbin, rekao je Medojević.

Medojević je nakon što mu je uručeno rešenje o otkazu krenuo da na sudu traži pravdu i nakon godinu dana dokazao da je udaljen iz VCG samo zbog svoje srpske nacionalne pripadnosti i izjašnjavanja.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading