ALBANCI KROJE KAPU CRNOJ GORI Ma kakav Krivokapić premijer, nas to interesuje...
Foto: Printscreen

Predsednik Opštine Tuzi i predsednik Albanske alternative Nik Ðeljošaj izjavio je da nikakvi pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore dok je na njenom čelu Zdravko Krivokapić tu stranku ne interesuju.

Ðeljošaj je za Dan, u susret pregovorima koji se vode za prevazilaženje političke krize u Crnoj Gori, gde se kao moguće rešenje pominje rekonstrukcija Vlade tako da Krivokapić ostane na čelu, a da u njoj budu i političari, istakao da za Albansku listu tu nema mesta dok god je Krivokapić deo Vlade, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je za Albansku alternativu najbolje rešenje tehnička vlada koja bi pripremila nove izbore.

Prema mišljenju Ðeljošaja, Krivokapić je "klero-nacionalista i šovinista koji je svojim delovanjem ugrozio sva demokratska dostignuća i od prvog dana je radio protiv manjinskog naroda da ga dovede u što težu poziciju”.

Iako je Albanska lista na izborima osvojila jedan mandat u Skupštini Crne Gore, a vođeni su i razgovori sa premijerom Krivokapićem o eventualnom učešću manjina u vlasti, do toga nije došlo, podseća RTCG.

Ðeljošaj je bio nosilac Albanske liste „Genci Nimanbegu - Nik Ðeljošaj” na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, kada je u Crnoj Gori posle 30 godina smenjena vlast na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boban

03.07.2021 12:36

Lepo je jedan stari crnogorac rekao ,dodjice dan da ce nam cerke i unuke biti Albanske snajke koliko smo zavoljeli i dali prostora Albancima a bracu Srbe bi da proteramo.Pa bas se rafujem tom danu.Sta su trazili to su dobili.