ANTISRPSKA POLITIKA U CRNOJ GORI NA VRHUNCU  Tresla se Crna Gora zbog ćutnje Krivokapića, Bečića i Abazovića zbog neljudskog hapšenja Rista Jovanovića
Foto: Youtube/Printscreen

Razočarani ponašanjem zvanične Crne Gore povodom hapšenja njenog državljanina na takozvanom Kosovu upućujemo otvoreni protest, saopštio je Željko Čurović u ime Saveza Srba.

„Tresla se Crna Gora zbog ćutnje premijera Zdravka Krivokapića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i vicepremijera Dritana Abazovića, zbog neopravdanog i neljudskog hapšenja Rista Jovanovića od strane takozvane policije, takozvanog Kosova, državljanina Crne Gore„ ,navodi se u reagovanju.

Prema njegovim rečima, sva trojica su sa svojih pozicija, iskreno čestitali izbor premijera i predsednika takozvanog Kosova, želeći sa njima „dobrosusedske odnose i prijateljsku saradnju.“

„Nemušto gledanje i zaglušujuće ćutanje ovih trojice „suverenista“, ne liči ni na kakav suverenizam. Sama činjenica da država Crna Gora ne reaguje na hapšenje njenog državljanina, koji nije kriminalac, već je samo želio da zaštiti monahinju od kosovskih terorista, govori o njihovoj poniznosti i poslušničkom odnosu prema gazdama kojima služe. Jedini razlog njihovog ćutanja, može se zaključiti, što je Risto Srbin i mogu da ga tretiraju kao kolateralnu štetu u zaštiti sopstvenog komfora. Pitamo se, da li bi tako ćutali da se u Srbiji uhapsi neki državljanin Crne Gore, koji nije Srbin po nacionalnosti, po bilo kom osnovu?„, rekao je Čurović.
Za sigurno ne bi, ističe on, već bi takav postupak digli na kub, kao zlonameran, koji je uperen protiv interesa Crne Gore.

„Vjerovatno bi posegli za intervencijom u Berlinu, Londonu ili Vašingtonu. Kad Crna Gora prizna takozvano Kosovo, vjekovnu teritoriju Srbije, koju otimaju šiptarski teroristi na pravdi Boga, to je normalno. Kad donose Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, čime se stigmatizuje srpsku narod kao genocidan i to im je normalno. Kada se ukida Srpski jezik u školama i to im je normalno. Kad ne daju državljanstvo Srbima koji su stekli sva Ustavom zagarantovana prava na državljanstvo i to im je normalno… Kada Srbija ukaže na to kao neprincipijelno, nedobronamjerno, neprijateljsko, nebratsko i nadasve licemerno djelovanje, protiv nacionalnih i državnih interesa Srbije, oni zakrešte, kako se Srbija miješa u njihove suverenističke poslove. Ko je ovdje lud i ko, koga pravi ludim!?„, kaže Čurović.

Mislimo da ova trojka pravi ludima, navodi on - najviše Srbe u Crnoj Gori, od kojih bi da otkinu glas više, dok ubeđuju javnost, da tamo neki DF hoće da ruši Vladu sa DPS-om, dok oni upravo sa DPS-om izglasavaju antisrpske Rezolucije.

„Crna Gora je ustavno građanska država u kojoj se fašističkim metodama asimiluje srpski narod.  Metodom „građanskog društva“ i „evropskih vrijednosti“, vode antisrpsku politiku, na kojoj bi im i Gebels pozavidio“, zaključio je Čurović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading