HAPŠENJE "PAŽLJIVO PRATIMO" Oglasio se Milo povodom privođenja mladića iz Crne Gore
Foto: EPA

Crnogorski predsednik se i u slučaju hapšenja državljanina CG na Gazimestanu, ogradio od Srbije i svega srpskog, kao što je to učinjeno kada je Crna Gora priznala tzv. državu Kosovo i kad je nedavno usvojila deklaraciju o Srebrenici kojom je ponovo okrenula leđa Srbiji. 

Naime, Milo Ðukanović izjavio je danas da se Ministarstvo spoljnih poslova, kao nadležni državni organ, uključilo preko crnogorske diplomatsko konzularne mreže i pažljivo prati slučaj Podgoričanina Rista Jovanovića, koji je zadržan u pritvoru na Gazimestanu tokom proslave Vidovdana.

Osim ovog "pažljivog praćenja", on nije propustio da naglasi kako Crna Gora "ima korektne odnose sa svim susedima".

- U ovom slučaju smo se opredelili da pokušamo odgovorno da se odnosimo prema problemu državljanina Crne Gore na Kosovu, kroz rad našeg diplomatsko konzularnog predstavništva - rekao je Ðukanović u Bijelom Polju, a prenosi CDM.

Jovanoviću je u ponedelja na Kosovu i Metohiji određeno zadržavanje do 48 sati, on je  priveden na Gazimestanu, tokom obeležavanja Vidovdana, jer je prigovorio što su specijalne policijske snage tzv. Kosova zatražile od jedne monahinje da otvori torbu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading