DEMOKRATSKI FRONT TVRDI Crna Gora se meša u unutrašnje stvari Srbije
EPA

Taj antisrpski narativ koji je postojao kod Duška Markovića i Ðukanovića je toliko intenziviran za vreme vlade Krivokapića da i ne čudi što mu pojedini poslanici opozicije pominju da bude nosilac liste DPS na sledećim izborima, kaže funkcioner DF.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), očekuje da predstavnici vladajuće koalicije u narednih desetak dana ponovo sednu za sto i vide dokle se došlo u približavanju njihovih političkih stavova.

Poslanici DF su napustili Skupštinu, a da bi se vratili u klupe, traže korenite promene. Sad je loptica na Demokratama i URA. Međutim, kaže Knežević za Kurir, oni ne isključuju mogućnost da Krivokapić, da bi se održao na vlasti, obezbedi podršku DPS Mila Ðukanovića, ali to bi, dodaje, bilo njegovo političko samoubistvo koliko god ga dugo Ðukanović održavao na čelu vlade.

Naša je obaveza i odgovornost prema građanima da nađemo odgovarajući i zadovoljavajući modalitet za izlazak iz krize u kojoj se nalaze i vlada i Skupština. DF je predložio da se izabere nova vlada uz podršku aktuelne vladajuće većine i da se strankama manjinskih naroda predloži da budu deo tog novog koalicionog aranžmana, naveo je Knežević. Ako ne možemo da približimo naše razlike, onda je potrebno formirati prelaznu vladu, koja bi pripremila izbore najkasnije do kraja 2021, dodaje on.

Verujem da možemo da se dogovorimo u naredna tri meseca, a onda mora doći do raspuštanja Skupštine i raspisivanja privremenih parlamentarnih izbora, smatra Knežević.

Ukoliko, međutim, Krivokapić obezbedi podršku DPS, a Knežević podseća da se to već jednom desilo  kada su izglasali rezoluciju o Srebrenici, to bi u moralnom smislu značilo brutalnu izdaju izborne volje građana. Nemam dilemu da bi, ako se odluči za to, to bilo njegovo političko samoubistvo, siguran je funkcioner  DF. Nije važno da li bio bio premijer godinu-dve, bio bi upamćen kao Novak Kilibarda, koji je izdao sve što je zastupao. Verujem da se Krivokapić neće odlučiti za to, ali ako se odluči, i njemu i nama će suditi narod na izborima.

Jedan od razloga što se nalazimo u ovoj krizi jeste i Krivokapićev otklon od Srbije i SPC . Taj antisrpski narativ koji je postojao kod Duška Markovića i Ðukanovića je toliko intenziviran za vreme vlade Krivokapića da i ne čudi što mu pojedini poslanici opozicije pominju da bude nosilac liste DPS na sledećim izborima.

Kako ističe Knežević, Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, već se Crna Gora meša u unutrašnje stvari Srbije. Priznala je Kosovo, slala i slaće oficire na KiM i u Hrvatsku na proslavu „Oluje“, izglasala je rezoluciju da su Srbi genocidan narod, odbila da potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Ako hoćemo da budemo objektivni, onda je jasno da je Crna Gora u vreme Krivokapića nastavila svoju jurišničku antisrpsku politiku, koja je neprihvatljiva ljudima koji su ga podržali, zaključuje funkcioner DF.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading