ZAVRŠEN SASTANAK LIDERA VEĆINE U CRNOJ GORI Krivokapić nema rezultate, da se bira nova Vlada
EPA

Učesnici sastanka su dogovorili nastavak razgovora, preneli su crnogorski mediji.

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je kazao je da je njihov predlog nova Vlada, koju bi činili predstavnici partija.

"Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu", poručio je Mandić nakon sastanka. 

"Današnja naša ideja je da se bira nova Vlada, jer je ova imala loše rezultate, naišla je na veliku podršku među ostalim kolegama, iz koalicije koja čini parlamentarnu većinu ima tamo i onih koji to nisu podržali, koji su za to da se pravi rekonstrucija postojeće Vlade", naveo je Mandić, nakon sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine.

On kaže da niko od učesnika sastanka nije za to da se održi postojeće stanje.

Mandić je naveo i da narod očekuje izbor Vlade iza koje bi stajale stranke.

Pozvali su "Krivokapića i eksperte da se ne odupiru volji parlamentarne većine, već da im pomognu da se izabere nova Vlada", prenosi RTCG.

"Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada", zaključio je on.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, saopštio je da se DF, ako ne bude dogovora o novoj vladi, zalaže za to da se vanredni izbori organizuju najkasnije do kraja decembra.

"Ako ne bude dogovora, onda smo za to da se formira prelazna vlada koja će pripremiti izbore. Želimo da se dogovorimo. Ako ne bude dogovora, za to smo da se novi izbori realizuju najkasnije do kraja decembra", rekao je Knežević.

Preovladava želja svih predstavnika parlamentarne većine da se dođe do dogovora o budućnosti Vlade, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković.

"Nije bilo nikakvih tenzija, što je krajnje ohrabrujuće. Bilo je predloga i radikalnijih i onih koji su manje radikalni, ali imam osećaj da preovladava potpuna želja svih da se dođe do dogovora", naveo je Joković.

Kazao je da su se čuli različiti predlozi, od toga da se može ići na izbore, do toga da se mora razgovarati.

On, kako je rekao, veruje da će do konačnog dogovora doći na sastanku naredne sedmice.

Lider Prave Crne Gore, Marko Milačić, se založio za uspostavljanje funkcionisanja parlamentarne većine, što bi trebalo da bude predloženo Vladi na odlučivanje.

Podsetimo, na sastanak su došli svi politički lideri, a predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik vlade Dritan Abazović su na sastanak poslali svoje izaslanike.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Miodrag Lekić (Demos), Boris Bogdanović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miloš Konatar (URA), Srđan Pavićević (Civis), Danilo Jokić i Dušan Slijepčević (Ujedinjena Crna Gora).

Sastanak su organizovali lideri Demosa i SNP-a, Miodrag Lekić i Vladimir Joković.

Premijer Zdravko Krivokapić više nema podršku većine i nije pozvan na sastanak.

Politička kriza u Crnoj Gori eskalirala je usvajanjem nove rezolucije o Srebrenici i opozivom ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading