VUČUROVIĆ IZ DEMOKRATSKOG FRONTA TVRDI Krivokapić ima podršku samo 14 poslanika
Foto: Youtube/Printscreen

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović tvrdi da aktuelni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ima podršku samo 14 poslanika i da bi bila "budalaština godine" smatrati da je to dovoljno za funkcionisanje vlasti.

On od današnjeg sastanka lidera stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Skupštini Crne Gore očekuje da se pre svega utvrde činjenice i da se ne beži od istine.

Ukazujući da je neodrživo stanje tako mala podrška, on je rekao da se nada da se neće pojaviti neko sa stavom da je to dovoljno da vlada funkcioniše, što bi svakako, kaže, "bila budalaština godine”.

Današnji sastanak lidera stranaka parlamentarne većine inicirali su predsednici SNP i Demosa s ciljem izlaska iz nastale političke krize.
Vučurović je za podgorički Dan kazao da Krivokapić ne želi da napravi diskontinuitet sa politikom DPS-a, što je i dovelo do ove situacije.

“Projekat eskpertske vlade je propao i sad je na parlamentarnoj većini da preuzme odgovornost. Nadamo se da će se doći do nekih zajedničkih stavova i da ćemo svi biti odgovorni pred onima koji su nas birali”, rekao je Vučurović.

Na sastanku koji je juče , takođe povodom krize vlasti, sazvao premijer Krivokapić, pojavio se samo potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, preneli su podgorićki mediji. 

Kriza vlasti nastala je posle usvajanja u crnogroskoj Skupštini deklaracije kojom se priznaje postojanje genocida u Srebrencii i time optužuje država Srbija. Taj dokument izglasan je uz pomoć opozicionih DPS poslanika i Krivokapića sada dojučerašnji saborci optužuju za izdaju nacionalnih interesa. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading