SVI ISPALILI KRIVOKAPIĆA Na sastanak o krizi vlasti došao samo Abazović
Printscreen

Još uvek aktuelnog crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića iskulirali su gotovo svi partijski lideri parlamentarne većine koje je pozvao na sastanak radi prevazilaženja aktuelne političke krize.

Kako piše podgorička Pobjeda, sastanak koji je trebalo da bude održan juče ujutro otkazan je jer se pozivu premijera odazvao jedino lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović, koji je i potpredsednik Vlade. To je i logično, s obzirom da je i u javnim istupima Abazović podržao premijera u odobravanju izdajničke deklaracije o Srebrenici, usvojenoj nedavno u parlamentu Crne Gore.

Na sastanak nije došao ni lider Demokrata i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je bio na službenom putu u Antaliji.

SVI ISPALILI KRIVOKAPIĆA Na sastanak o krizi vlasti došao samo Abazović

Printscreen

 

 

Premijerov poziv u startu su odbili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević jer oni, kako su ranije rekli, ne žele da pregovaraju sa Zdravkom Krivokapićem, prenosi RTCG.


Iz DF je Pobjedi rečeno da je Krivokapić sasatanak zakazao kako bi, tvrde, "poremetio sastanak lidera parlamentarne većine na inicijativu SNP i Demos_a koji treba da bude održan danas.


Premijerov poziv odbili su i lideri Socijalističke narodne partije i Demosa Vladimir Joković i Midrag Lekić.Oni smatraju da pre razgovora sa premijerom treba da se održi sastanak lidera parlamentarne većine koji su oni inicirali.

Njihov je stav da Krivokapić više nema kredibilitet u crnogorskom narodu i parlamentu, pošto je,  pri usvajaju sporne deklaracije o postojanju navodnog genocida, sklopio pakt sa opozicionim DPS Mila Đukanovića, te da je potrebno napraviti prelaznu vladu do novih vanrednih izbora u toj susednoj zemlji.   
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading