"KO VAM IZDAJE NAREDBE?" Krivokapić sutra u vrućoj stolici!
Foto: Printscreen

Šef poslaničke grupe SDP Raško Konjević je premijera pitati kako ocenjuje rad vlade u proteklom periodu, a obrazloženje pitanja će, kako je naveo u dopisu parlamentu, usmeno obrazložiti na samoj sednici.

"Da li smatrate da imate nepodeljenju podršku Skupštine za nastavak rada vlade, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima", naveo je, između ostalog, Konjević.

Pitanje će postaviti predsednik opozicionih Socijaldemokrata Ivan Brajović, koji premijera pita da vlada ima plan za prevazilaženje ove do sada nezabeležene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Vlada na čijem ste čelu je izgubila poverenje većine poslanika u Skupštini Crne Gore, a Skupština je izgubila kvorum za održavanje plenarne sednice. Koje poteze planirate da povučete u cilju saniranja trenutnog stanja", pita Brajović.

EPA Boris Pejovic

 

Poslanik koalicije Mir je naša nacija Momo Koprivca premijera će pitati o napadima na verske objekte i sveštenike njima.

"Da li su ove akcije dirigovane iz centara kojima je cilj da Cmu Goru drže kao duboko podeljeno i polarizovano društvo ili se radi i o drugim motivima usmerenim na podrivanje bezbednosti i stabilnosti u Cmoj Gori", pitanje je koje će postaviti Koprivica.

Poslanik koalicije Mir je naša nacija Srđan Pavićević od premijera želi da čuje kako, u kontekstu aktuelnih zbivanja, tumači odnos, kako je naveo, srpskih zvanićnika prema vladi, Krivokapiću i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

"Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednićki život u regionu i kvalitet susedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kuiture i slićno", pita Pavićević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading