ĐUKANOVIĆ OPTUŽUJE SRBIJU ZA SVE I SVAŠTA Najbolnije nasrtanje iz susedstva
EPA

Demokratska partija socijalista Mila Ðukanovića obeležila je danas 30 godna postojanja, a on je tu priliku iskoristio da ponovo napadne Srbiju optuživši  je za napade na nacionalne interese Crne Gore.

DPS je sada prvi put u opoziciji, a njen lider je poručio da su spremni da šire koalicione kapacitete sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet, regionalnu saradnju i evroatlantske integracije "jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a".

On je podsetio na "sve uspehe postignute u poslednjih 30 godina", od kojih se posebno izdvaja, kako je navedeno u saopštenju, povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u Evropskoj uniji.

Prema Ðukanoviću, DPS je zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku nacionalnih interesa i „kada na državu nasrću sa raznih adresa“. „Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar deo nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne, građanske i evropske Crne Gore“, kazao je Ðukanović.

Time je on potvrdio politiku DPS , jer je uz pomoć njenih opozicionih poslanika Skupština Crne Gore usvojila deklaraciju o Srebrencii kojom priznaje genocid i zabada nož u leđa Srbiji.

Nakon tog čina, dobar deo nove crnogorske većine, izglasane prošlog leta, optužuje aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića za šurovanje s Đukanovićem i za izdaju a ne isključuju se ni novi izbori u Crnoj Gori.    
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

23.06.2021 16:24

Srbijo, čudiš se??? Srbijo šta izigravaš žrtvu??? Šta si pustila da njegovi NAJROĐENIJI VRŠLJAJU I HARAJU BEOGRADOM, kakve i kolike firme imaju. Srbijo sama sebe KOMPROMITUJEŠ?!?!?!