ABAZOVIĆ IDE NA KOMEMORACIJU U SREBRENICU Nastavlja se antisrpska politika
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović ne zaustavlja se u svojoj antisrpskoj kampanji pa je tako rešio, da sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova Ðorđem Radulovićem, prisustvuje komemoraciji žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici, kako taj dan označavaju u BiH. 

To je potvrdio Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar bezbednosti BiH, koji je, inače, član Koalicije Moja adresa je Srebrenica, učesnice u lokalnoj vlasti te opštine.


“Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano, kada neko dolazi od visokih delegacija, oni to saopšte u poslednjoj sedmici”, rekao je Sadiković sa sarajevsku N1 tv.

Inače, ta "visoka delegacija", proteklih dana okrenula je leđa Srbiji usvajanjem skupštinske deklaracije kojom priznaje navodni genocid u Srebrenici i time faktički označava Srbiju kao genocidnu državu.

Prošle godine dolazak u Srebrenicu na Dan sećanja 11. jula najavio je crnogorski predednik Milo Ðukanović, koji je sada očigledno postao blizak s delovima takozvane nove narodne vlasti, izabrane prošlog avgusta. Zbog epidemiološke situacije tradicionalna komemoracija u punom kapacitetu bila je tada odložena.


Naime, Ðukanović je od političkog Sarajeva bio pozvan da poseti BiH, ali se tome usprotivio srpski član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

“Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta, iako su me dva clana Predsedništva pozvala! (Srpski clan Milorad) Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti deo te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH”, rekao je Ðukanović tada u intervjuu za sarajevsku Fejs tv i dodao: "Ako budem pozvan doćiću na godišnjicu u Srebrenicu".

 

Komentari (0)

Loading