VLAST U CRNOJ GORI DOBILA OPOMENU! "Prestanite da krivite Srbiju za agresiju!"
EPA

Savet apeluje na predstavnike vlasti Crne Gore da prestanu da krive Srbiju za agresivne i uzurpatorske akte.

"Da li to znači da zemlja naših predaka srlja u totalitarizam? Hoće li se kažnjavati naša srpska braća ako odbiju da udare genocidni žig Vojsci Republike Srpske ili samoj Republici Srpskoj? Zar se na takav način, pesnicom, odgovara na reširene ruke koje se Podgorici pružaju i iz Beograda i iz Banjaluke?", pitaju se u Nacionalnom savetu.

VLAST U CRNOJ GORI DOBILA OPOMENU!

EPA

 

U saopštenju, koji je potpisao predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović navodi se da su poslednja politička zbivanja u Crnoj Gori "duboko ražalostila, zabrinula i uznemirila crnogorsku zajednicu u Srbiji".

Poručuju da su uznemireni time što "režim Zdravka Krivokapića nastavlja sa istom politikom prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi kakvu je vodila i Vlada Duška Markovića".

"Činjenica da je SPC jedina verska zajednica koja nema pravnu zaštitu i potpisan temeljni ugovor sa Crnom Gorom nama kazuje da su nove vlasti izneverile obećanja data crkvenim velikodostojnicima i da se otvara mogućnost za nove, diskriminatorske akte, usmerene protiv verske zajednice kojoj pođednako pripadaju i Crnogorci i Srbi", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading