ŠOVINISTIČKA HAJKA NA CETINJU Smetaju im fotografije mitropolita Amfilohija!
Foto: Printscreen

Na meti šovinističke hajke našla se i Fejsbuk stranica Osnovne škole “Njegoš”, gde je direktorki Vesni Knežević, upućeno više poruka sa apelom da sa zvanične Facebook stranice škole ukloni sadržaj o pokojnom mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju i da objasni zašto se takav sadržaj našao na stranici škole.

“Poštovana gospođo Knežević, kao direktorku osnovne škole Njegoš, pristojno Vas pitamo da deci, roditeljima i građanima Cetinja pojasnite odluku da na zvaničnoj stranici škole, objavite verski sadržaj koji nema dodirnih tačaka sa obrazovanjem, izvođenjem nastave, kohezijom u lokalnoj zajednici… Vašim postupkom ste prilično uznemirili lokalnu zajednicu.

Nastupili ste privokativno i neprihvatljivo! Pozivamo Vas da sadržaj koji je izazvao negativne reakcije bez odlaganja obrišete”, navode oni.
Komentatori su negodovali i zbog dvije fotografije koje su objavljene na Fejsbuk stranici škole.

ŠOVINISTIČKA HAJKA NA CETINJU Smetaju im fotografije mitropolita Amfilohija!

Foto: Printscreen

 

Jedna Cetinjanka je, čak, pitala upravu škole je li ovo ona” ista “Njegoš” škola koju sam ja učila kao prvak 1956. godine ili ima moj rodni grad još jednu Bogosloviju?”

“Je li Bratićka već dovela svoje kadrove? Amfilohije na stranici osnovne skole u sekularnoj i multikonfesionalnoj državi koja promoviše antifašističke vrednosti je nedopustiv. Stidite se ovih provokacija!”, napisala je ona.

Uprava škole je na ovakve apele odgovorila da školu krasi ravnopravnost i jedinstvo svih učenika

“Poštovani, naša škola je pre svega obrazovno-vaspitna ustanova. Nismo nikakva politička, niti nacionalna organizacija te se s toga ne bavimo pomenutim pitanjima. Prepoznati smo kao škola koju krasi ravnopravnost i jedinstvo svih učenika. Ne bavimo se verskim, nacionalnim ili bilo kojim drugim sličnim pitanjima, tako da vas ljubazno molimo da se uspesi naših učenika ne stavljaju u drugi plan zbog raznih govora mržnje! Škola i naši učenici su daleko iznad svih podela i rasprava neistomišljenika. Unapred zahvalni”, obavila je škola na Fejsbuku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading