DEMOKRATSKI FRONT REZOLUCIJU O SREBRENICI NE PRIZNAJE Sramniji dokument od priznanja Kosova
Printscreen/ RTS

 

Lideri najuticjanijeg vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštii su danas da taj savez ne priznje rezoluciju izglasanu u crnogorskom parlamentu o Srebrenci, kojom su, kako su istakli, Srbija, Republika Srpska i srpski narod označeni genocidnim.


Upozorili su da dugoročno to znači ukidanje Republike Srpske, kao i da je taj dokument za Crnu Goru sramniji od priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo.

Nakon usvajanja te rezolucije i razrešenja ministra pravde Vladimira Leposavića, oni su na konferenciji za novinare saopštili da će sada stranke, u okviru koalicije koja je na prošlogodišnjim izborima nastupala na listi "Za budućnost Crne Gore", odlučiti o daljim koracima u novonastaloj političkoj krizi.

"Donošenje takve odluke je važno, ona je teška i o njoj moraju da razgovaraju najvažniji predstavnici naroda i stranački predstavnici", rekao je Mandić.

Nakon što su sinoć u crnogorskom parlamentu, Bečić, Abazović, Krivokapić napravili koaliciju za izglasavanje rezolucije o Srebrenici sa strankom aktuelnog predsednika Crne Gore, ili će da naprave otklon od bivšeg režima ili će se ići na nove parlamentarne izbore, rekao je Knežević.

Podsetio je i da je Krivokapić za mesec dana trebalo da ode u prvu zvaničnu posetu Srbiju i dodao da se nada do toga sada neće doći, kao i da tu priliku neće imati ni članovi njegove vlade.
 

Komentari (0)

Loading