IZDAJNIK Krivokapić sa DPS-om smenio ministra koji je branio Crkvu!
Foto: Youtube/Printscreen

"Na inicijativu čoveka koji se nalazio prvom mestu pobedničke liste “Za budućnost Crne Gore” smenjen je jedan ministar – glasovima na izborima poraženog DPS, a suprotno volji koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Smenjen je ministar koji je učestvovao u koncipiranju i predlaganju izmena i dopuna zakona o slobodi veroispovijesti, glasovima partije koja je ranije donela zakon protiv Crkve i čitavo društvo uvela u duboku krizu. Razrešen je sa funkcije ministra nekadašnji član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko – primorske, glasovima partije koja je atakovala na crkvenu imovinu.

Na koncu, smenjen je čovek koji je svoj odgovor na poslaničko pitanje formatirao u okviru pravne materije i time ispoštovao karakter “ekspertske vlade”. A smenjen je zbog politike i medijskog pritiska koji su predvodile “Vijesti”.

Važno je naglasiti da ovde nije reč samo o osobi koja je obavljala funkciju ministra pravde, o njemu i njegovom radu javnost ima pravo da priča afirmativno ili kritikom, ovde je reč o gaženju jednog političkog, demokratskog i na kraju ljudskog principa, ovde je reč o nepoštovanju fundamantalnog rezultata velike avgustovske pobjede a to je poraz autokratskog DPS-a, koji je represijom i bezakonjem krenuo u obračun sa Crkvom i narodom.

Ne samo što Zdravko Krivokapić deluje suprotno volji parlamentarne većine, ne samo što proizvodi političku dezorjentaciju i politički razdor, ne samo što vodi vladu koja proces reformi vodi sporo, tromo ili ga uopšte ne vodi, već je sopstvenog ministra smenio glasovima DPS-a, nepunih godinu dana od pobjede nad tim DPS-om. Niti demokratski, niti principijelan, niti čojski potez" napisao je u svom autorskom tekstu za portal Borba.me analitičar Luka Radonjić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading