Zbogom Zdravko, okrenuo si leđa crkvi i Amfilohiju!
EPA

Crnogorski političar i aktivista Vladislav Dajković, ocenio je da je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici i smena ministra pravde Vladimira Leposavića kap koja je prelila čašu. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Premijer Zdravko Krivokapić je uz podršku partije Mila Đukanovića smenio ministra Pravde Vlada Leposavića, samo zbog toga što je rekao ono što svaki Srbin misli – Da se u Srebrenici nije desio genocid.

Ja nisam član Parlamenta, niti Vlade. Nisam čak ni zaposlen u institucijama Crne Gore. Ali jesam neko ko je celog sebe dao u borbi za slobodu, ne tražeći apsolutno ništa zauzvrat.

Mesecima ćutimo na konstantna ponižavanja srpskog naroda: Priznanje Kosova, zaduživanja bez pokrića, proterivanje ambasadora Srbije, ljubljenja NATO zastave, nepotpisivanje sporazuma sa Crkvom - i tako u nedogled.

Ipak, ovo je kap koja je prelila čašu. Nismo mi krvarili svih ovih decenija da bi Zdravko - koga smo na našim leđima uneli u Vladu - danas glasao sa Milom smenu jednog čoveka samo zato što je ponosan Srbin.

Najzad, kao neko ko je aktivno učestvovao u kampanji koalicije "Za budućnost Crne Gore" i kao neko ko je na skroman način pomogao Zdravku Krivokapiću da postane premijer, čiste savesti i mirna srca mogu reći:

Zbogom, Zdravko i znaj jedno: Okrenuo si leđa i nama, ali i našem blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju i našoj Crkvi.

To se ne prašta.

Komentari (0)

Loading