ZASEDANJE SKUPŠTINE CRNE GORE Veleizdaja! Teške odluke protiv srpskog naroda, birači prevareni (VIDEO)
EPA

Njegovu smenu pokrenuo je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Demokratska Crna Gora saopštila je juče da će glasati za razrešenje Leposavića ukoliko sednici ne bude prisustovala Demokratska partija socijalista, koja bojkotuje Skupštinu.

URA je ranije najavila da će podržati smenu Leposavića, dok je Demokratski front izričito protiv.

Glasanje je bilo planirano za 15 časova, ali je kasnilo više od tri sata zbog sednica radnih tela.

Na početku sednice u sali nisu poslanici Demokratske partije socijalista.

Skupština je usvojila Zakon o državnoj upravi i Zakon o unutrašnjim poslovima.

Na početku zasedanja poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović je kazala da je „jedna grupa hiligana danas krenula na Cetinjski manastir“, te je pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se uhapse huligani i da se obezbedi trajna policijska zaštita tog verskog objekta.

- Ovo nije prvi put. Ove slike uznemiravaju veliki deo crnogorske javnosti, pre svega vernike SPC - kazala je Božović.

Svi poslanici DPS-a stigli su na sednicu.

Postojala je mogućnost da neki poslanici DPS-a ne budu u sali kada se bude glasalo o smeni Leposavića.

Takođe, danima unutar DPS-a nije bilo jedinstvenog stava oko povratka na sednicu na kojoj treba da se glasa o pomenutom predlogu.

U DPS-u su dugo “vagali” da li će prisustvovati glasanju o Leposavićevoj smeni.

Izglasana sramna rezolucija

U skupštini Crne Gore večeras je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Ministar pravde Vladimir Leposavić smenjen je večeras nakon rasprave u Skupštini Crne Gore.

Premijer Zdravko Krivokapić smenio je ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zajedno sa DPS-om koji su mu obezbedili većinu za tu odluku.

Leposavić je inače bio advokat Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

Tako su na istom zadatku noćas bili Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović.

Ovim glasanjem izneveren je Mitropolit Amfilohije, SPC i narod koji je glasao za smenu DPS-a, a sada su Zdravko i Milo zajedno smenili ministra Leposavića i prevarili narod.

Nakon ovoga, jasno je da Krivokapić više ne može biti premijer, osim ako ga DPS ne podrži da ostane na tom mestu

- Ja sam napravio grešku i imam pravo da je ispravim, da sam znao da će moj izbor biti doveden u ovakvu situaciju, birao bih nekog kao što je Momo Koprivica - rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić o svom zahtevu za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović pozvao je sve koji su dobili glasove građana 30. avgusta da se, kako je kazao, oslobode DPS-a.

On je naveo da se u Skupštini dogodila velika prevara birača, te da je napravljena kako je rekao neprincipijelna koalicija sa DPS-om.

Foto: Printscreen

 

"Pozivam da se oslobodimo DPS-a da sa njima ne gradimo dalje Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i odlučimo šta ćemo dalje", kazao je Radunović.

"Do tada mi nećemo ulaziti više u plenum, ako imate novu većinu samo izvolite sa njima, ko hoće sa DF-om može da se dogovori sa nama. Ovo važi i za rukovodsvo Skupštine, jer sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Hvala, i neka vam je srećan DPS", poručio je Radunović.

DPS-ovci likuju

Poslanici DPS koji su po naredbi stigli u Skupštini Crne Gore gde su izbegevali duele o Srebrenici, budžetu i ostali pitanjima, sijali su od zadovoljstva posle glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici i smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, tvorca Zakona o slobodi veroispoveesti kojim im je pokopao sve nade i želje da će kadrirati u SPC i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i upravljati njenim svetinjama.

DF traži novu vladu

- Demokratski front je odlučio da se resetuju odnosi u koaliciji koja je do sada postojala. Tražimo da se napravi novi dogovor; tražimo da se bira nova vlada i da se o toj vladi napravi jasan koalicioni sporazum ako neko želi da bude partner sa Demokratskim frontom. Novi koalicioni sporazum koji bi garantovao da se ovakve stvari nikada više ne mogu desiti - decidan je Mandić.

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Saša

17.06.2021 23:07

Da smo pametni da niko ne letuje u crnoj gori. Da nije nas pocrkali bi od korone. To nam je hvala.

Bg

18.06.2021 06:57

Gledam njihovu skupštinu,to je šačica ljudi Mislim kakva skupština takva i Država.