BURNO U CRNOJ GORI Medojević podigao narod na noge: Vlada treba odmah da bude smenjena
Foto: Printscreen

Kako kaže, već tada je bilo jasno da će ovaj dvojac "Krivokapić i Spajić biti ozbiljna pretnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme".

"Uz pomoć savetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvaznije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore.

BURNO U CRNOJ GORI Medojević podigao narod na noge: Vlada treba odmah da bude smenjena

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Najnovija akcija ove bande je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za deonicu auto-puta, zameni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine.

Dug prema kineskoj EXIM bankom je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se menjati nikako osim da Vlada ponovo ispregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova prenosenja kredita na treća lica. I taj ugovor mora ponovo biti prosleđen Parlamentu na usvajanje.

Kineska strana mora da se složi, a to sigurno neće uraditi pod istim uslovima pod kojim je definisala Ugovor sa Vladom CG. EXIM banka odlično obezbeđuje svoje interese i lako će naplatiti od Crne Gore potraživanja. Nije joj nužda da prodaje dobro obezbeđena potraživanja trećoj strani. Za očekivati je da kineska strana zatraži i neke dodatne beneficije od treće strane. Pogotovu, ako je to povezano sa uticajem EU na državne banke nekih zemalja članica koji se pominju da su mogući kupci kineskog duga Crne Gore. U igri će biti i prodaja EPCG, Luke Bar i možda kompleksi u Buljarici, Jazu, Velikoj plaži i sl...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading