PREOKRET U PODGORICI Krivokapić hteo da smeni Leposavića, a sada će on dobiti pedalu - Ovo je novi premijer Crne Gore?
Printscreen

Današnje glasanje o opozivu ministra pravde Vladimira Leposavića u Skupštini Crne Gore pokazaće razmere krize aktulne vlade premijera Zdravka Krivokapića i, dok lider PzP, članice DF-a Nebojša Medojević poziva na bojkot predsednika vlade, deo medija spekuliše da je aktuelni premijer "već bivši" i da je već izvesno da će ga zameniti predsednik Demosa Miodrag Lekić.

PREOKRET U PODGORICI Krivokapić hteo da smeni Leposavića, a sada će on dobiti pedalu - Ovo je novi premijer Crne Gore?

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

 

 

Nakon jučerašnje sednice Skupštine na kojoj se raspravljalo o zahtevu Krivokapića o opozivu ministra Leposavića zbog izjave o Srebrenici i teških optužbi iznetih na račun poslanika da su "politički licemeri, nemoralni i lažljivi", Medojević poziva na bojkot premijera.

Bojkot premijera

Medojević je, kako je preneo portal RTCG pozvao sve poslaničke klubove da bojkotuju predstojeći "Premijerski sat" i da ne postavljaju pitanja osobi koja, kako kaže, ne poštuje parlament i Ustav države.

Potrebno je, smatra on, odmah otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smenu ove vlade i formiranje nove sa novim premijerom.

- Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najverovatnije počeo da uzima tal od šverca. On je pokazao veoma opasne crte karaktera, i postaje pretnja demokratiji i ustavnom poretku. Samovolja, nepoštovanje Ustava i zakona, tolerisanje šverca i pokušaji tajne rasprodaje preostalih državnih resursa, ( EPCG…) pretvara ga u opasnu pretnju vitalnim nacionalnim interesima. Najveća odgovornost za moguće tragične posledice nastavka vladanja zemljom od ovog opasnog i nepredvidivog premijera biće na Bečiću i Abazoviću - sapštio je Medojević.

Kako je naglasio, u ovom teškom istorijskom trenutku, svoj deo odgovornosti za izbor i sudbinu ove nedemokratske i antireformske vlade, treba da preuzme i Crkva koja je imala ključnu ulogu za postavljanje Krivokapića na čelo izborne liste Za budućnost Crne Gore i za mandatara.

Smena Krivokapića

Podgorički portal Borba piše da su predstavnici parlamentarne većine već započeli neformalne razgovore oko rešavanja političke krize izazvane povlačenjem podrške Krivokapiću. Pozivajući se na više izvora, portal piše da će ti razgovori narednih dana biti intenzivirani u pravcu konkretizacije budućeg delovanja i nove kadrovske kombinatorike.

- Premijer Zdravko Krivokapić je već sada bivši, a njega bi mogao da zameni Miodrag Lekić, jedan od lidera koalicije ''Mir je naša nacija'' (Alekse Bečića) -  piše Borba. Lekić bi, kažu, imao puni mandat za sastav nove vlade u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading