"Cenu plaćam samo ja"
Foto: Printscreen

- Niko neće srušiti ovu vlast i ja sam srećan. Vinovnici ovog događaja iz 1995. godine nikad se neće vratiti na vlast – Game is over - poručio je Leposavić i dodao da bi njemu lično bilo lakše da od četvrtka kada će se glasati o zahtevu Krivokapića, ne bude u službi.

On je kazao da je, odgovarajući na pitanje DPS-a, počeo svoje izlaganje da "ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo" i da su mu pitanje postavili oni koji svom šefu ne smeju da ga postave.

- Nema etničkih sukoba koje sam ja navodno izazvao. To je medijska iluzija koja se kreira, to je mantra i iluzija u kojoj smo živeli godinama unazad i živimo i sada... Ovo pitanje je opasno zato što se postavlja Srbima, a kad Srbi postavljaju takva pitanja govori im se "nemojte se vraćate u 90-te“. Naše delovanje trebalo je da bude osuda postavljanja takvog pitanja - rekao je Leposavić. -Međunarodni ugled Crne Gore, ako je od njega što ostalo posle 30 godina kriminalne vlasti, počeo je da se obnavlja i neće ga ugroziti.

EPA

 

Ministar je istakao da je pisao glavnom tužiocu haškog suda Seržu Bramercu i u tom pismu je kritikovao Haški sud, kojeg je i Bramerc kritikovao.

- Bramerc je pristao da bude gost Ministarstva u skorije vreme, ugostiću ga ja ili neko drugi. Ne dolazi da pričamo o mojoj izjavi, nego o Bukovici, Kaluđerskom lazu, deportaciji izbjeglica, logoru u Morinju, vozu u Štrpcima - rekao je Leposavić, podsećajući na ratne zločine u Crnoj Gori koji du ostali bez sudskog epiloga.

Osvrćući se na rad njegovog resora istakao da su kritike u nekim trenucima više upućivane iz parlamentarne većine, kao i da je bio pod pritiskom.

- Gore od političkog streljanja i ubistva su montirana suđenja - kazao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading