K'O MILO, K'O ZDRAVKO Đukanović nastavio blamiranje Podgorice posle Krivokapićevih izliva ljubavi prema NATO paktu
EPA

Zbog toga je redovna razmena informacija važna za bolje razumevanje i dostizanje zajedničkih ciljeva, naveo je on, saopštila je služba za informisanje predsednika Crne Gore.

Uz dobrodošlicu i zahvalnost za inicijativu za nastavak dijaloga, Ðukanović je iskazao zadovoljstvo da detaljno i otvoreno razmene mišljenja o svim važnim i aktuelnim pitanjima.

Na interesovanje ambasadorke Rajnke o njegovom viđenju funkcionisanja kohabitacije, pravcu razvoja Crne Gore i odnosu vlade, predsednik Crne Gore je iskazao zabrinutost zbog dešavanja u proteklih nekoliko meseci, nakon njihovog poslednjeg susreta, pre svega izostankom očekivanog snažnijeg otklona dela aktuelne vlasti od politike nacionalizma, što, kako je rekao, ostavlja duboke posledice po Crnu Goru.

EPA

 

Uprkos tome, iskazao je optimizam da Crna Gora ima snage da pobedi i ovu nevolju i nastavi sa borbom za evropsku i evroatlantsku budućnost.

Napominjući da kao predsednik sa iskustvom ima obavezu prema funkcionisanju kohabitacije istakao je da ulaže značajan napor da se dođe do partnerskog razumevanja u kohabitaciji.

Iako sada, kako kaže, primećuje lošu nameru u jednom broju pitanja koja pripadaju ustavnim nadležnostima u okviru kohabitacije, naglasio je da će nastaviti da istrajava na očuvanju države, što podrazmeva odbranu njenih institucija i njihovu funkcionalnost.

Ambasadorka Rajnke je uz zadovoljstvo susretom zahvalila Ðukanoviću na otvorenosti i detaljnom informisanju o aktuelnim prilikama, što visoko ceni.

EPA

 

Ona je kazala da postoje određeni uspesi u donošenju zajedničkih odluka kao što je izbor načelnika generalštaba, ali da nedostatak poverenja u kohabitaciji predstavlja glavni izazov i da na tome treba dodatno ulagati napore, podsticati i graditi poverenje.

SAD žele funkcionalnu demokratiju koja obezbeđuje da država bude pouzdan partner i saveznik, istakla je ona.

Komentari (1)

Loading
Luka

16.06.2021 00:47

ZAMISLITE KAD U PROTESTNOJ SETNJI DEVOJCICA OD 15 ILI 16 GODINA NOSI MAJICU SA LIKOM MILA DJUKANOVICA,TAJ NIVO MOZGA I TE JADNE NAPACENE DUSE RODITELJA ISTE DEVOJCICE KOLIKO SU PLITKI I MALOUMNI A TEK ZALOSNI DA NEMA DALJE....