ABAZOVIĆ MOLI PUTINA ZA POMOĆ! Crnogorski ministar poslao zvanično pismo Moskvi, traži ogromnu uslugu posle uvođenja sankcija!
EPA

U pismu namera upućenom potpredsednici Rusije i predsednici Kriznog štaba Tatjani Golikovoj, Abazović kaže da bi ovaj ruski krizni štab to pitanje mogao da razmatra već na sledećoj sednici.

„S obzirom na to da se Crna Gora gotovo izborila sa pandemijom COVID-19 i da na dnevnom nivou beleži jedva dvocifren broj novozaraženih građana, kao i na činjenicu da ogroman broj ruskih državljana poseduje nekretnine ili biznise u Crnoj Gori i često boravi u našoj državi", navodi se u pismu Abazovića, saopšteno je iz vlade.

Naveo je da bi od neizmernog značaja bilo ponovno uspostavljanje direktne avio linije između Rusije i Crne Gore, jer bi to, kako kaže, omogućilo velikom broju zainteresovanih građana obe zemlje da nesmetano putuju i obavljaju svoje aktivnosti.

Naglasio je i da je Crna Gora turistička zemlja koja ostvaruje dobru saradnju sa ruskim tržišem i da bi, u tom smislu, Krizni štab Rusije trebao da ima, kako smatra, poseban senzibilitet pri razmatranju njegove molbe.

Komentari (0)

Loading