ZORAN LAZOVIĆ OKRUŽEN POLICIJOM Šamarao premijera Crne Gore, a Belivuk i Zvicer su njegovi vojnici?
Printscreen

Bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) crnogorskog MUP-a Zorana Lazovića čuvaju pripadnici policije na osnovu odluke Vlade Crne Gore koja propisuje tu mogućnost ako je bezbednosna procena u odnosu na bivšeg funkcionera negativna, prenosi portal CdM pisanje Dana.

Odlukom Vlade Crne Gore Lazoviću je dodeljena pratnja iako više nije pripadnik Uprave policije.

Nadležni su se na to odlučili jer je procenjeno da je Lazoviću ugrožena bezbednost, prenosi Tanjug.

Nekadašnjeg šefa SBPOK-a čuvaju policajci na osnovu odluke Vlade koja propisuje tu mogućnost ako je bezbednosna procena u odnosu na bivšeg funkcionera negativna.

Zoran Lazović razrešen

Lazović je razrešen pre dva meseca, kada je ukinut sektor kojim je rukovodio. Tom odlukom mu je prestao i status službenika Uprave policije.


Bezbednosne službe su naknadno izvršile procenu njegove bezbednosti i o rezultatima obavestile Vladu, koja je preduzela odgovarajuće korake.

Podsetimo, nekoliko zvaničnika iz Srbije i Crne Gore govorilo je da je Zoran Lazović pravi šef crnogorskih kriminalnih klanova, odnosno osoba koja je u ime Mila Đukanovića upravljala najprljavijim kriminalnim poslovima u toj zemlji, ali i regionu.

Šef Veljka Belivuka

Jedan od lidera DF Andrija Mandić naveo je da se šef Veljka Belivuka nalazi u Crnoj Gori i to, ni manje ni više, nego u bezbednosnim strukturama, policiji i službi bezbednosti, a konkretno je pomenuo tadašnjeg pomoćnika Uprave policije te zemlje Zorana Lazovića.

- U vreme nove vlasti izvesni Belivuk, Velja Nevolja, dolazi u Crnu Goru i niko ga ne pretresa. Velja Nevolja, vođa kriminalne bande čiji je šef u Crnoj Gori, a nalazi se na mestu pomoćnika direktora UP, biva čuvan i štićen na ovim prostorima, a u Nikšiću je obezbeđivao glasove za DPS - rekao je Mandić.

On tvrdi da je Belivukov šef Zoran Lazović pomoćnik u Upravi policije Crne Gore, prijatej bivšeg tužioca Milivoja Katnića i jedan od najbližih ljudi predsednika te zemlje Mila Đukanovića.

Šamarao premijera Crne Gore

Kako su pojedini mediji u Crnoj Gori prenosili, Lazović je pre izvesnog vremena išamarao tadašnjeg crnogorskog premijera Duška Markovića usred Skupštine Crne Gore, zbog susreta sa mitropolitom Amfilohijem.

Lazović je tom prilikom nazvao Markovića "Đubre izdajničko", a njegov upad u Skupštinu Crne Gore protumačen je kao vid pritiska i primer svim kolebljivim poslanicima DPS-a.

Lazović važi za čoveka koji je crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću kadar od najvećeg poverenja i više puta mu je služio za određene specijalne zadatke.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading