DF i SNP poručili Krivokapiću: Premijer da uvaži parlamentarnu većinu ili da se proveri narodna volja!
Printscreen

On je rekao da je njegov stav, i pre nego što je ušao u politiku i po završetku izbora, da jedino ekspertska vlada Crnoj Gori može doneti dobro.

“I ostajem pri tom stavu. Ako postoji neko mesto koje može prirodno da bude upražnjeno, onda je prirodno da treba da uđe neki ekspert, ali ne nikako određeni političari”, kazao je Krivokapić.

Komentarišući stavove premijera, poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da Vladu podržava samo deset od 81 poslanika i da je to evropski fenomen.

“To vide svi, samo ne premijer, koji misli da mu je to dovoljno. Narodna volja je bila drugačija. Ili će premijer uvažiti realnost i pokušati da pronađe podršku 41 poslanika koji su parlamentarna većina, ili će se narodna volja morati proveriti. Ono što znamo je da je težina premijerove političke ličnosti i njegovog tima u Nikšiću i Herceg Novom vredela po jedan odbornički mandat. Nije to malo za nekoga ko se odskoro bavi politikom, ali da budete premijer sa tolikom podrškom je i te kako problematično”, istakao je Vučurović.

Predsednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da nije saglasan sa Krivokapićem.

“Mi smo kao partije dobili legitimitet da u pravljamo državom i ne može niko u ime partija da određuje da li imamo poverenje i da li treba da vršimo vlast.

Dali smo obećanje građanima i oni su nas prepoznali kao one koji treba da vode državu. Ranije smo se dogovorili da Vlada bude ekspertska, ali nismo u potpunosti zadovoljni rezultatima ekspertske vlade, iako ima određenih pomaka”, rekao je Joković.

On je istakao da je rešenje u dogovoru.

“Niko ne treba da bude isključivu stavovima, nego treba da sednemo i nađemo zajedničko rešenje. Uostalom, i do sada su se menjali ustanovljeni principi, pa ne bi bilo čudno da se i sada promene”, kazao je Joković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading