Milo prekida bojkot kako bi Srbe proglasio genocidnim narodom!
EPA

U tome će im osim poslanika Bošnjačke stranke, SDP, SD i Liberalne partije koje su Skupštini dostavili Predlog rezolucije, a podršku su najavili i poslanici Građanskog pokreta URA, oskosnice koalicije "Crno na bijelo".

Ako bi bili prihvaćeni njihovi amandmani, za rezoluciju bi glasali i Branka Bošnjak iz vladajuće koalicije (Pokret za promene), poslanici kluba "Mir je naša nacija" Miodrag Lekić, i Demokrate Boris Bogdanović, Albin Ćeman i Momo Koprivica.

Njihovim amandmanima uz genocid u Srebrenici trebalo bi da budu osuđeni svi ratni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i pokušaji pripisivanja krivice bilo kom narodu, kao i da se ustanovi dan sećanja na sve žrtve ratova devedesetih godina.

Poslanici DF su zahtevali da uz razne izmene neizostavno bude brisan termin genocid.

Jedan od predlagača rezolucije Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke, iskazuje spremnost da se tekst doradi kroz amandmansko delovanje, pre svega na osnovu sugestija iz koalicije "Crno na bijelo", i smatra da će rezolucija onemogućiti da se zločinci kriju iza naroda.

PROVOKACIJA

Predlog rezolucije je provokacija direktno usmerena protiv srpskog naroda kojom se želi satanizovati i proglasiti genocidnim, nedvosmislen je poslanik Demokratskog fronta i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović.

 

Komentari (0)

Loading