PROPAO PLAN KRIVOKAPIĆA I APOSTOLA Sve je počelo njegovim dolaskom taksijem u Vladu
EPA

 

Što se tiče Demokratskog fronta, Budžet Crne Gore već je “usvojen”, samo treba da dođu u Skupštinu i – podignu ruku.

Vlada je radila jedino što je znala i umela – da vodi kampanju protiv DF – a, da vodi kampanju kako ne može izmiriti zakonske obaveze prema građanima koji čekaju na njihovo ispunjavanje, a za Budžet – neće da glasa DF – pa, prema tome, DF im oduzima ono što bi im njihova Vlada sa zadovoljstvom dala. Mora se priznati – loš scenario. A, sve što je loše, sklono je padu.

Propao je taj volšebni plan. Eto, DF će glasati za Budžet.

A, što se tiče DF – a, i takav Budžet – koji niko nije vidio – usvojiće – a, onda, poštovani građani, ili “mili mi narode” (kako vas oslovljava premijer ZK), svi, svi krenite ka Vladi jer – novca ima..!

Budžet je – usvojen – i dužnost se mora ispuniti. I isplatiti i zadnji evro €

Da ne bi bilo zabune – novca je bilo i bez Budžeta – jer, sve se može namiriti i iz privremenog finansiranja.

U izgovore Krivokapićeve ekipe više niko ne veruje. Baš, niko. Ni lučem na suncu takav se ne može naći.

Nije na odmet da se podsetimo kako je sve počelo. Nekoliko dana nakon izbora – trojica političara – od kojih jedan (krijući) od ostalih svoje namere – tajno potpisuju – sporazum, kako bi ona dvojica dobili premijera prema svom podešavanju. Kako ga naviješ, tako će i raditi, vazda je bilo, i biće…

Krivokapiću, inače, nimalo nije smetalo da – izda – one koji su ga političarem učinili, a sa kojima danas ne želi da razgovara ni o Budžetu, ni o švercu cigareta, ni o Temeljnom sporazumu, ni o stečenom pravu majki, ni o popisu…

I poslednje slovo prema međunarodnoj zajednici ispunjava, a prema svom narodu ništa, i slovom, i brojem.

Po sredi imate premijera čija Vlada pola godine kasni sa Budžetom. To je fakat, to je gola činjenica..!

DF će u – neviđeno – podržati i takav – zakašnjeli budžet – samo zbog građana. Uostalom, počinje i turistička sezona. DF ispunjava svoje obaveze prema narodu, a da li Vlada ispunjava obaveze prema narodu. Sve to narod vidi, pa će narod ili pozlatiti, ili – prekrižiti.

Naravno, nesposobna Vlada zaboravlja da kaže, zašto tek u junu donosi Budžet, koji je trebalo da bude usvojen u decembru prošle godine.

Zar su eksperti bili toliko zauzeti, da ovaj – proračun – nisu mogli ranije donijeti.

Za razliku od njih, većina ozbiljnih eksperata koji se bave ovim temama i poslovima, zbijaju šale na račun crnogorske vlade, koja u junu raspravlja o planu potrošnje sredstava za mjesece koji su za nama.

Vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u januaru, vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u martu, vlada u junu raspravlja kako ćemo trošiti u maju.

Takvog domaćina istorija ne pamti. Ovakvog ludila ne bilježi ni “Pohvala ludosti”.

Za Vladu i sve druge zainteresovane za političke prilike u Crnoj Gori, imamo samo jedno pitanje: da li mislite da nakon 200 dana koje je mandatar Krivokapić tražio, kako bi svima pokazao kako se vlada i mijenja Crna Gora, može, ovako – neodgovorno – nastaviti dalje, i dana..?

Da li – dvotrećinska većina – od aktuelne parlamentarne većine, znači nešto i vama..?

Da li i dvotrećinska većina imamo neka prava, ili samo oni žele da budu predsednici i potpredsednici, da vode Vladu i Skupštinu, a da od većine traži – poslušnost – i drugorazrednost u odlučuvanju. To jeste – drugorazrednu ulogu. To jeste – taster ulogu..?

DF ne traži vladine avione, a vi iz njih ne izdirete, DF ne traži službene mercedese, a vi iz njih ne izlazite, DF ne traži da ih policija čuva, a vas obezbeđenje prati i po skupštinskim hodnicima, DF ne tražimo da im članove porodice vozi policija, DF ne traži rotaciona svetla, DF ne traži straže oko kuća…

Funkcioneri DF a ne traže fotelje u Vladi – sve ste ih popunili onima koji su na poslednjim izborima glasali za DPS.

Kroz narod se zveca, kako nema dovoljno jake brusilice – ni ona stihl sa vidijumum – ne bi vam vrsnice razdvojile od fotelja.

Krivokapić je – načelni simbol – ove politike – koja je umislila da će vladati do kraja vijeka. Ovakva – naivnost – nadmaša – bezobrazluk – onih koji misle da ta bajka može da traje unedogled, i da će – izdaja i ucjena – u konačnom zbiru donijeti rezultat sa srećnim ishodom..?

A, sve je počelo sa premijerovim dolaskom taksijem u Vladu, i pretnjom da će predsedniku CG oduzeti mercedes majbah.

Niti ga je oduzeo, niti ga sme oduzeti.

A sa majbahom bivšeg premijera, krijući, noću se vozika po Starom aerodromu, i igra se sa dugmadima za spuštanje i dizanje neprobojnih stakala…

Komentari (0)

Loading