SVAĐA U SKUPŠTINI CRNE GORE Knežević očitao lekciju u lice Krivokapiću: Dok sam robijao, hapsili mi majku i brata, ti si množio nekretnine koje ti je dao DPS! (VIDEO)
Foto: Printscreen

U ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG i RP, poslanik Milan Knežević, pitao je premijera da li ima saznanja o delovanju Stevana Simijanovića u Crnoj Gori.

“Na osnovu Vaše izjave od 25. marta o Stevanu Simijanoviću da ‘uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspeo da se upeca’, interesuju me Vaša saznanja o njegovim kontaktima u Crnoj Gori, ulozi o formiranju Vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva Vaš javno izneseni stav o tom licu”, navodi se u pitanju.

Knežević je naveo da je  sve manje onih koji su glasali 30. avgusta, a još manje onih koji su 4. decembra digli ruku za nju.

“I dalje me pitaju da li je moguće da su u ovoj Vladi oni koji su glasali DPS. Pitaju me da li je moguće da je glavni pregovarač sa EU bila savjetnica Duška Markovića. potrošio bih cijeli dan kad bi nabrajao kako je osvježilo kao u Sahare. Ja želim da poručim da se Milo Đukanović nikad više neće vratiti.  Ja vam garantujem da se Milo Đukanović više neće vratiti. Pozivam vas da konfiskujemo svu imovinu i da je stavimo u budžet. Da li su razne čajanke ambasada doprinijele da imamo ovako loše rezultate od 4. decembra. Ova Vlada je NVO “Ne damo Crnu Goru” i GP URA”, poručio je Knežević.

Pokazao je i sliku Simijanovića, te naveo da je on učestvovao u formiranju Vlade i izbacivanju DF-a iz Vlade.

“U njegovom jeziku se može vidjeti minđuša. Kao da je obožavalac ovih što su pobijedili na Evroviziji, ali nešto ne voli DF. Ovaj mladi gospodin je razgovarao sa najvećim zvaničnicima u Vladi i bezbjednosnom sistemu. On je doprinio da DF ne bude u Vladi. To je moja obaveza da svim građanima saopštim. Kad se pojavio ovaj moderni čovjek i objasnio da DF ne može biti dio Vlade?”, upitao je Knežević.

Premijer Krivokapić je kazao da kad sluša Kneževiča  misli da se radi literalnom delu a ne o izlaganju i poslaničkom pitanju.

“Indikativno je da ste vi kao predsjednik Skupštinskog odbora postavili pitanje o Stevanu Simnjanoviću jer je održano kontrolno saslušanje o ovom licu. vaše pitanje predstavlja poziv da odajem tajne podatke, ali ja to ne mogu sada odati. Jedino što mogu da kažem da niko bez ja lično nije odabrao ovu vladu. Razgovarao sam sa mnogim institucijama i predstavnicima ali Simijanović nije učestvovao u formiranju Vlade”, naveo je Krivokapić.

Knežević je pozvao Krivokapića da izađu na poligraf.

“Vi tvrdite da se niste gledali sa njim, a ja tvrdim da jeste. Hoću da odemo na poligraf i podnijeću ostavku ako budem lagao, a i vas pozivam da učinite isto. Kad malo bolje izanalizirate Smijanović se samo nije gledao sa DF-om i Demokratama. Ova lutalica i probisvijet i vagabundo određuje ko može, a ne može da dođe u Vladu. On se sastajao sa najvećim funkcionerima u Vladi, ali i sa predstavnicima Mitropolije. Ko su ljudi koji su predložili za ove kontakte u Crnoj Gori”, pitao je Knežević.

Krivokapić je na to kazao da ne može da shvati ove konstatacije, te optužio DF da mu "smešta afere".

“Ne mogu da shvatim ovakve kontatacije. Ja sam vam rekao da se nisam sreo sa Smijanovićem, možda sam se sreo u prolazu ne znajući ko je i što je. Ako ćete da pravite pozorište u kući, mislim da ste na pogrešnoj adresi. DF pokušava od 4. decembra da okrene narod protiv Vlade. Ni jedan postupak neće proći. Znam da ste vi napravili aferu i ovu i oko crkve. Istina pobjeđuje, a ne vaše insinuacije. Vi u ovom trenutku pomažete DPS-u”, kazao je Krivokapić.

Knežević je istakao Krivokapiću da je poslednja osoba koja može da kaže da DF pomaže DPS.

“Vi ste dobili stan od 100 i više kvadrata od DPS-a, litijama ste se priključili tek sa zakašnjenjem. Družili ste se sa Radmilom Vojvodić”, nabrajao je Knežević.

Komentari (0)

Loading