Nova godina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Crnogorsko primorje pored njegove popularnosti tokom letnjih meseci, počelo je sve više da ulaže u novogodišnju proslavu na trgovima širom primorja, s ciljem da privuče što veći broj turista. Neki od gradova, poput Budve izdvojili su i do 450.000 evra da se pobrinu da Novogodišnja noć prođe u najboljem redu.

Koliko to novca treba da izdvojite da biste proveli Novu godinu kod naših komšija?

SMEŠTAJ

- Kotor (3 noćenja) - prosečne cene u apartmanima se kreću oko 50.000 za dve osobe, a idu i do preko 100.000 dinara, u zavisnosti od tipa apartmana koji vas zanima.
- Budva (3 noćenja) - u Budvi smeštaj za dve osobe se može naći nešto jeftinije, pa već od 30.000 dinara možete iznajmiti apartman za dve osobe.
- Herceg Novi (3 noćenja) - slično kao i u Budvi, smeštaj za dve osobe u Herceg Novom možete naći već od 35.000 dinara za dve osobe.

Slične cene su i za tri noćenja u Baru, koji je i ove godine priredio Barski novogodišnji hepening, kojim će privući turiste širom Balkana.

DOČEK NA TRGOVIMA

Crna Gora i ove godine je pozvala mnoge velike domaće zvezde da ulepšaju Novogodišnju noć, ali i druge dane.

U Budvi ove godine 30. decembra nastupa Aleksadra Prijović, dok je za ulazak u 2024. godinu biće zadužen Toni Cetinski, Van Gog i Ivana Peters.

Prvog dana 2024. pevaće Nikola Rokvić, Marija Šerifović i Željko Joksimović.

Kotor će ove godine ući u novu godinu uz Severinu, dok za reprizu nastupa Dino Merlin.

 

Kao što smo rekli, u Baru se organizuje novogodišnja proslava, gde će mnoge zvezde nastupati, a Lepa Brena će zagrejati novogodišnju noć.

 

U Herceg Novom nastupaće Goran Bregović sa Tifom i Alenom, a za reprizu Miroslav Ilić.

PREVOZ

Cene autobuskih karata se kreću od oko 3000 do 4000 dinara u jednom pravcu. Ukoliko se odlučite za kombi prevoz koji traje 8 sati moraćete da izdvojite oko 13.000 dinara u oba smera.

Ukoliko se ipak odlučite da putujete preko turističke agencije, možete proći nešto povoljnije. Cene se krenu od oko 180 evra po osobi, pa na više, u zavisnosti od mesta. U cenu je uključen smeštaj, autobuski prevoz.

Što se vremenskih prilika tiče, u Budvi se očekuje toplo vreme sa najvećom dnevnom temperaturom 17 stepeni i sa mogućom kišom. Isto vreme se očekuje i u Kotoru i Baru, dok se jedino u Herceg Novom može očekivati nešto hladnije vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od šest stepeni celzijusa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
deka

21.01.2024 11:26

Nije najskuplja,ali zanemarljiva ide u zaborav.