OGLASIO SE TOMA FILA Evo da li Kaluđerović treba da odgovara za ubistvo Borilovića: Glavna stvar je šta je rekao u policiji
Alo!/Marko Đoković

Poznati srpski advokat Toma Fila je za MONDO portal ispričao svoje viđenje situacije Nena Kaluđerovića, čoveka za koga se tvrdi da je ubio Vuka Borilovića.

Povodom masakra na Cetinju koji potresa ceo region jedan od naših najpoznatijih advokata Toma Fila je rekao da Nenad Neno Kaluđerović treba da bude oslobođen, ako se ispostavi da je ubio I naglasio da postoje mnoge nepoznanice vazano za ovaj slučaj.

"Glavna stvar koja bi nam sve razrešila u vezi sa Kaluđerovićem jeste njegov iskaz u policiji i šta je on tamo rekao. Mi ne znao šta je rekao, i da li je rekao nešto pametno. Ali čini je da jeste bilo dobro, čim je on pušten iz pritvora", naglasio je on.

"Oni sada ispituju njegovo oružje mogu da vide da li je korišćeno, ali ne i dali je bio koban za ubicu, mi to ne znamo", rekao je on.

Na pitanje da li će njegov dosadašnji policijski dosije da utiče na njegovo suđenje povodom ubistva Borilovića Toma Fila je kratko odgovorio da neće.

“Ne. To neće uticati, ovo je odvojen slučaj”, naglasio je on  i dodao: “Draga stvar je da li je on imao dozvolu za oružje. To je drugi krivični prekršaj ukoliko se ispostavi da nije imao dozvolu”, dodao je on.

Da podsetimo, Nenad Neno Kaluđerović, koga dovode u vezu sa eliminisanjem masovnog ubice Vuka Borilovića, u svojstvu građanina saslušan je juče u Višem državnom tužilaštvu. Tada mu je policija oduzela pištolj koji će biti predmet daljih veštačenja.

Kako si preneli mediji Neno Kaluđerović  je već navodno bio hapšen od strane crnogorske policije. Njemu je ranije suđeno u Višem sudu u Podgorici zbog ubistva, ali je on ipak oslobođen optužbi. On je takođe hapšen jer je počinio krivično delo terorizma, pošto je bio deo grupe koja je pokušala da spreči ustoličenje mitropolita Joanikija.

Komentari (0)

Loading