VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! Kritična situacija kod Njivica, požar se širi prema kućama (VIDEO)
Printscreen

U ovom trenutku gori nisko rastinje na Njivičkom putu, pre graničnog prelaza, a vetar koji duva razbuktava vatru velikom brzinom, javlja RT Herceg Novi.

Kako je za RTHN kazao komandir službe Zlatko Ćirović, požar je prijavljen oko 9 sati, na teren su najpre upućeni jedno vozilo i tri pripadnika, nedugo zatim priključilo se još jedno vozilo.

Na terenu je trenutno pet vatrogasnih vozila i oko 20 pripadnika službe. Ćirović ističe da je situacija kritična, jer je požar veliki razmera. Nadaju se da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane. Vatra je prešla Njivički put i požar se širi prema naselju, situacija je kritična.

Pozvan je Direktorat za vanredne situacije, ali prema informacijama koje nam je dao Ćirović, helikopteri su prizemljeni zbog tehničkih problema, a avion je angažovan na gašenju požara u Nudolu.

Zbog pojačane bure, koja duva od sinoć, vatra se brzo širi, plamen je stigao i do prvih stambenih objekata. Meštani su se, radi zaštite, organizovali i natapaju vodom dvorišta i put. Na sreću, vatra još uvek nije prešla preko puta.

Zbog požara zavladala je panika među turistima koji letuju u Njivicama. Saobraćajna komunikacija prema graničnom prelazu Kobila odvija se nesmetano, ali je zbog gustine dima potrebna dodatna opreznost.

Na terenu saznajemo da je ponovo kontaktiran Direktorat za vanredne situacije, tako da se uskoro očekuje dolazak helikoptera Vojske Crne Gore. Nezvanično se saznaje da će pomoć biti upućena iz susedne Hrvatske, a moguće je da će se u gašenje požara uključiti kanaderi.

Komentari (0)

Loading