Medojević: Crna Gora ne bi smela da ponavlja greške iz istorije i da globalne podele ponovo pokolju Crnogorce između sebe!
printsrkin/jutjub

Predsednik pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, rekao je za TV PINK da je situacija u Crnoj Gori veoma kompleksna, istakao je da Milo Đukanović misli da će sa svojom strategijom i stavom koji je protiv Rusije, izvući neku korist, ali, kako dodaje, smatra da ovog puta neće moći.

- Po meni će NATO pakt i UN odumreti, oni sada misle da će da se pojavi neki čika iz Berlina koji će da reši rat u Ukrajini. Ja smatram da CG ne bi smela da ponovi greške iz istorije i da globalne podele ponovo pokolju Crnogorce između sebe – rekao je Medojević.

Kako kaže, sada se svi dele ko je za onu, a ko za ovu stranu. Dodaje da je sankcije Rusiji uvela vlada koja je pala i koja je u tehničkom mandatu.

- Ministar spoljnih poslova je napravio još veći gaf i proglasio jednog ruskog ministra personom non grata – rekao je Medojević.

Kako kaže, uvedene su sankcije, zabranjen je prelet njihovih aviona preko CG, dodaje da smatra da će platiti veliku cenu zbog toga.

Dragoslav Bokan kaže da je ovo svetski rat i da tako treba da se tretira.

- Ovaj rat je započeo pre 30 godina u pokušaju istoka da napravi mir sa zapadom, a od Rusije je napravljen dežurni krivac, isto kao što se dešavalo sa Srbijom – rekao je Bokan.

Kako kaže, taj svetski rat dobija balans. Zapad, dodaje, daje svojim poslušnicima komande.

- Ja pokušavam da objasnim mojim prijateljima da treba da imaju rezerve prema učešću u tom ratu, jer je to svetski rati. Videli smo kako smo ranije prolazili, bez obzira na kojoj smo strani bili – rekao je Bokan.

Ističe da se nalazimo u situaciji u kojoj je bitno da razmišljamo u svetskim okvirima.

Istoričar Goran Šarić, rekao je da su neke hijene namirisale svoju priliku i sada koriste sve resurse za svoje ciljeve.

- Što se tiče CG i na Kosovu, i u BiH, morate pratiti njihove medije. Ko se danas na zapadu izjasni da je neutralan postaje persona non grata. Češka evo uvodi zatvor za one koji su na strani Rusije – rekao je Šarić.

Kako kaže, Srbiji je najbolje da se pravi da je mrtva i da se ne izleće ni sa kakvim izjavama. Da se, dodaje, retorika ublaži i da se drži po strani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading