USTAVNI SUD DONEO ODLUKU O MILU ĐUKANOVIĆU
Shuterstoock

 

Ustavni sud Crne Gore je doneo odluku da Milo Đukanović nije prekršio Ustav pozivom na izmeštanje Ustoličenja mitropolita Joanikija van Cetinja.

Podsetimo, sudija izvestilac Ustavnog suda Crne Gore Milorad Gogić smatra da je predsednik države Milo Ðukanović povredio Ustav pozivom da se izmesti ustoličenje mitropolita Joanikija sa Cetinja, jer se mešao u odluku Mitropolije crnogorsko-primorske.

Shuterstoock

 

Predlog za pokretanje postupka u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra podnela je Skupština, na predlog Socijalističke narodne partije.

Povod za inicijativu SNP-a bila je izjava Ðukanovića od 28. avgusta 2021. kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

“Nadam se da neću biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju, tamo gde budu Cetinjani i gde je većinska Crna Gora, gde se brani dostojanstvo države”, kazao je tada Ðukanović.

On je rekao i da “nije pametno insistirati na ustoličenju na Cetinju, već je pametno to izmestiti iz Cetinja i obaviti u nekom od mnogobrojnih hramova (SPC) u drugim gradovima. To bi bio zalog za budućnost”. Ðukanović je izrazio nadu da će njegov apel biti uvažen. Više o tome pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading