Dritane, trepni ako si ucenjen
Jutjub/ MINA

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Aleksandar Stijović obratio se saopštenjem potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću.

On je naveo da inicijativa za nepoverenje Vladi Crne Gore koju je koalicija "Crno na bijelo" juče podnela, podrazumeva da potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nije bio zadovoljan radom Vlade, a da se do juče hvalio rezultatima rada Vlade i koristio ih za ličnu promociju.

"Doktore Dritane Abazoviću, doktorirao si na Etici, a šta smatraš da je etički bilo u ovom tvom postupku? Trepni Dritane ako si ucenjen. Ako nisi ucenjen, reci šta je da te zaštitimo, jer tvoji postupci nisu logični. Šta god da je nije vredno obraza, jer nisi izdao samo Vladu i narod, nego sve nas i posebno čoveka koji ti je verovao, koji ti je dao slobodu, koji te je cenio i kome si bio prvi saradnik. Najtragičnije od svega je to što si izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore", istakao je Stijović, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

On je dodao da Abazović "ovo radi sada kada je izglasan budžet i kada smo postavili temelje za oporavak Crne Gore i ekonomski napredak, kada je dogovoren tekst Temeljnog sporazuma i samo je ostalo da se potpiše, svestan da je ova Vlada pokrenula sjajne ideje koje su spremne za realizaciju, a za dobro naroda".

"Znači li to da si ovo dugo planirao i čekao trenutak da uzmeš ideje i uspehe. Kome ih nosiš? Rušenjem ove Vlade u toku najžešće borbe protiv organizovanog kriminala šalješ poruku "relaksirano" svima koji su decenijama uništavali naše reke i šume, zloupotrebljavali fondove, istovarali tone "banana" i drugog "lekovitog bilja" i svima koji su sistematski uništavali našu državu. Nameće se pitanje da li si nakon suočavanja sa razmerama višedecenijskog uništavanja države i svim opstrukcijama sa kojima se nosimo ipak odustao od naše zajedničke borbe", naveo je Stijović.

Prema njegovim rečima, Abazović je sam rekao da manjinska Vlada neće doneti nikakvu novu vrednost osim političku.

"Zar ne smatraš da narodu Crne Gore treba više ekonomije, a manje politike i podela? Lično smatram da ovaj čin predstavlja izdaju temelja naše borbe za zdravu, pravednu i bolju Crnu Goru koju si do nedavno podržavao. Mnogo je hrabrosti potrebno u borbi za ove vridnosti, a s obzirom na to da ti više ne želiš da se boriš onda je etički da podneseš ostavku. Ti bi Dritane pre nego bilo ko drugi trebalo da znaš kako prolaze stranke koje izdaju narodnu volju. Nadam se da si svestan odgovornosti za posledice koje ovaj tvoj postupak može izazvati", zaključio je Stijović, a preneli su crnogorski mediji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading