KAKVI SE PLANOVI KUJU U CRNOJ GORI? Neko pokušava da oživi Milov DPS, novi politički savez na pomolu
Alo

 

U Crnoj Gori se ne može praviti vlast bez Demokratskog fronta (DF), izjavio je poslanik tog političkog saveza Jovan Vučurović i ocenio da je nepotpisivanje Temeljnog ugovora države sa SPC "mrlja na obrazu Crne Gore".


Istakao je da će se “Crna Gora osloboditi Demokratske partije socijalista (DPS) tek kada DF bude preuzeo poluge vlasti”.

Prema njegovim rečima, onaj ko vlast u Crnoj Gori namerava da pravi bez DF-a želi da oživi DPS.

Očekuje, kaže, da u ovoj godini bude ispoštovana volja građana od 30. avgusta 2020. godine, ili da se građanima vrati mandat pošto su izneverena njihova očekivanja.

Na eksperte koji nisu bili dobri, kaže, izgubljeno je već previše vremena.

“Bivši režim nije demontiran, u mnogim oblastima nema jasnog diskontinuiteta sa tom politikom, nema rešavanja brojnih afera, nema procesuiranja ključnih ljudi iz DPS-a (Mila Ðukanovića) zbog korupcije”, jasan je Vučurović.

Poražavajući rezultati

Do ove situacije se, ističe, došlo zbog toga što DF i njegovi lideri nisu bili u vladi, a da jesu "sasvim sigurno bismo posle nekoliko meseci imali jasne rezultate na svim poljima”.

Evropska unija bi, kaže, pre svega, trebalo da unapređuje partnerstvo sa Crnom Gorom, a ne da daje naloge na koji način će se uređivati odnosi u državi i ko će praviti vladu.

“Pošto im je propao eksperiment sa ekspertskom vladom, sad imaju druge ideje i naredbe, i to je taj kolonijalni odnos, koji je, što se tiče DF-a, neprihvatljiv”, kazao je Vučurović.

Zna se koje većina i to su rekli građani na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, kaže Vučuović i ističe:

“Tako da se nadamo da EU misli na tu većinu. Ako EU misli da to nije tako i da određenim igrama u vlast vrati DPS, onda će verovatno biti u prilici da ponovo jasno vidi koja je to većina”.

On je kazao da nema sumnje da su u vladi povodom popisa stanovništva slušali neke međunarodne adrese umesto da slušaju građane.

Prema rečima Vučurovića, nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) je mrlja na obrazu Crne Gore.

“SPC je stvarala Crnu Goru. Imali smo nedavno jasnu poruku vladike Irineja, jedne od najuglednijih ličnosti naše crkve, koji je saopštio stav SPC u vezi sa Temeljnim ugovorom i ne vidim razloge da se dodatno tumače ti stavovi, već prosto ostaje pitanje da li država želi da potpiše ili ne”, rekao je Vučurović.

Da je DF bio u vladi Temeljni ugovor sa SPC bio bi potpisan prošle godine, zaključio je Vučurović.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading