ZEMLJOTRES NA POLITIČKOJ SCENI CRNE GORE Milo Đukanović napušta funkciju!
Shuterstoock

 

Kako stvari sada stoje, najverovatniji naslednik Đukanovića na čelnoj poziciji partije koja je 30 godina vladala Crnom Gorom, biće Ivan Vuković, aktuelni gradonačelnik Podgorice. Manje je verovatno da to bude neko od starijih kadrova DPS-a - bivši premijer Duško Marković ili Brano Gvozdenović.

- Ideja je da se sačuva "zdravo tkivo" DPS-a i zato je veća šansa da na čelo partije dođe Vuković. To je manevar kojim bi podmlađena i pročišćena partija, bez Đukanovića, mogla ponovo da bude ključni partner u vlasti - kaže izvor upoznat sa prilikama u Crnoj Gori i dodaje: Takva DPS imala bi veći koalicioni potencijal, jer sa aktuelnim predsednikom Đukanovićem niko ne želi da sarađuje.

Milo Đukanović je pre dva dana izjavio da će DPS novo rukovodstvo izabrati 2022. godine, a iako je dodao da mu nikada niko iz inostranstva nije rekao da mora da se skloni, jasno je da više nema podršku Zapada kakvu je nekada imao i da gotovo ne postoje šanse da nastavi da vodi partiju.

Promena na čelu DPS-a bacila bi i sasvim drugo svetlo na priče o rekonstrukciji aktuelne Vlade Zdravka Krivokapića ili izboru nove vlade bez izbora, formiranjem drugačije parlamentarne većine ili podrškom nekoj manjinskoj vladi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading