ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA Milo bi ponovo izgubio izbore
Foto: Alo.rs

Građanski pokret URA dobio bi podršku 6,2, dok bi za Bošnjačku stranku (BS) glasalo 6,1 odsto crnogorskih građana. Anketa urađena na uzorku od 1.022 građanina pokazala je da bi Socijaldemokratska partija (SDP) dobila podršku 4,3, dok bi se ispod cenzusa našla Socijalistička narodna partija (SNP) sa 2,9 odsto podrške. Ispod lestvice bi bile i Socijaldemokrate (2,4%), koliko bi dobila i Albanska alternativa, dok bi Ujedinjenoj Crnoj Gori glas dalo dva odsto ispitanika.

Premijer Zdravko Krivokapić bi, ukoliko bi osnovao svoju stranku, imao siguran glas 3,3 odsto ispitanika, a kao eventualnu varijantu za glasanje njegovu stranku je izabralo 12,5 odsto građana.

Građani najviše veruju SPC

Što se tiče poverenja u institucije, na prvom mestu je Srpska pravoslavna crkva (SPC) - 47,3 odsto podrške, a gotovo isto toliko (47,2%) ispitanika ima poverenja u sistem obrazovanja. Zdravstveni sistem našao se na trećem mestu s poverenjem od 45,9 odsto.

Građani najmanje veruju tužilaštvu (21,8%), političkim partijama (13,9%) i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) - 10,1 odsto.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading