ISTEKAO ROK Pada Vlada Crne Gore
EPA

 

Konferencija za novinare Demokratskog fronta biće održana u Skupštini Crne Gore, u 12 sati, navodi portal RTCG.


U ponoć je istekao rok koji je taj politički savez dao strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumeva formiranje nove vlade.

DF je predlagao novog premijera koga bi dogovorile Demokrate i URA, kao i novi odnos snaga u Vladi, uključujući i manjinske partije.

DF nije dobio pozitivan odgovor od ostatka parlamentarne većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera, rečeno je Pobjedi iz vrha tog političkog saveza.

EPA

 


Izvor tog lista je naveo da je iz Ure javno odbijena platforma, dok Demokrate do juče u 21 sat nisu poslale bilo kakav odgovor.

Rok koji je Front dao istekao je juče, kada su i održane zasebne sednice Glavnih odbora Nove i Demokratske narodne partije, sa kojih nije izdato saopštenje za javnost već je to ostavljeno za danas, kada bi trebalo da se javnosi obrate lideri DF-a.

Prema saznanjima pobede, DF će danas objaviti svoj odgovor koji uključuje stav da neće glasati za nepoverenje Vladi, ali će tražiti dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima koji uključuje obavezno skraćivanje mandata parlamentu.

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepoverenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedeljak.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading