ISTEKAO ROK Pada Vlada Crne Gore
EPA

 

Konferencija za novinare Demokratskog fronta biće održana u Skupštini Crne Gore, u 12 sati, navodi portal RTCG.


U ponoć je istekao rok koji je taj politički savez dao strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumeva formiranje nove vlade.

DF je predlagao novog premijera koga bi dogovorile Demokrate i URA, kao i novi odnos snaga u Vladi, uključujući i manjinske partije.

DF nije dobio pozitivan odgovor od ostatka parlamentarne većine za svoj dokument koji predviđa novu vladu i premijera, rečeno je Pobjedi iz vrha tog političkog saveza.
ISTEKAO ROK Pada Vlada Crne Gore

EPA

 


Izvor tog lista je naveo da je iz Ure javno odbijena platforma, dok Demokrate do juče u 21 sat nisu poslale bilo kakav odgovor.

Rok koji je Front dao istekao je juče, kada su i održane zasebne sednice Glavnih odbora Nove i Demokratske narodne partije, sa kojih nije izdato saopštenje za javnost već je to ostavljeno za danas, kada bi trebalo da se javnosi obrate lideri DF-a.

Prema saznanjima pobede, DF će danas objaviti svoj odgovor koji uključuje stav da neće glasati za nepoverenje Vladi, ali će tražiti dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima koji uključuje obavezno skraćivanje mandata parlamentu.

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepoverenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedeljak.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading