ŠOK U CRNOJ GORI! Uhapšen muškarac s puškomitraljezom i arsenalom oružja
Alo

 

Pripadnici podgoričke policije su zajedno sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.J. (46) u mjestu Rogami i u mjestu Radovče. U vršenju pretresa učestvovali su i službenici Direktorata za vanredne situacije

Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8x57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika.

Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške.

Upoznat je nadležni tužilac po čijem je nalogu R.J. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading