ISTORIČAR RAKOVIĆ HITNO REAGOVAO Velika opasnost u Crnoj Gori, vlasti da krenu u akciju
Foto: Printscreen B92

 

Povodom stava Miodraga Vlahovića u kom je rekao za sebe i svoje kompanjone da su teroristi, javnost u Crnoj Gori i regionu se pita kakva će biti reakcija državnih organa Crne Gore?

S tim u vezi, istoričar Aleksandar Raković kazao je za portal IN4S da bi crnogorske vlasti hitno morale da oduzmu pasoš i ličnu kartu tom Miodragu Vlahoviću i ograniče mu kretanje kako ne bi mogao da izvozi terorizam izvan avnojevskih granica Crne Gore.

Raković je još rekao kako je Vlahovićevo javno priznanje da je terorista logičan sled evolucije Demokratske partije socijalista iz političke stranke preko regionalne kriminalne organizacije i fundametalističkog ekstremizma u paraetnički terorizam.

To je, dodaje Raković, sasvim u skladu sa izjavom Mila Đukanovića kako će otići u šumu da se bori protiv srpskog naroda, ali i proteklim događajima na Cetinju kada su njegove pristalice spremale ekstremistički napad na vrh Srpske pravoslavne crkve.

Na kraju, Raković je zaključio da Demokratsku partiju socijalista treba zabraniti jer predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost, civilizacijska dostignuća, kulturna povezivanja, a time i ekonomski prosperitet.

 

Komentari (0)

Loading