MILOVOM BEZOBRAZLUKU NEMA KRAJA  Proziva novu vlast za zastoj u obračunu sa kriminalom i korupcijom, a on i njegovi lupeži se ”napunili” na račun države!
EPA

“Onaj polukorak koji se sad očekuje je da nova vlada ispuni preduslove u poglavljima 23 i 24 koji se tiču vladavine prava, kako bi se Evropska unija oglasila sa ocenom da smo ispunili privremena merila koja su nam data i da bi nakon toga otpočeo proces zatvaranja otvorenih poglavlja. Do danas se to nije dogodilo. Prema tome, nema ni minimalnog pomaka “, rekao je Đukanović.

Najodgovorniji osoba za procvat organizovanog kriminala u Crnoj Gori poslednjih 30 godina, čovek koji je pospešio razvoj svih kriminalnih bandi u Crnoj Gori i tokom preduge vladavine proširio njihovo područje delovanja i poslovanja, našao je za shodno da proziva nove vlasti za zastoj u pregovorima sa EU glede poglavlja koji se odnose na vladavinu prava, borbu sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Cinizam Đukanovića nema granica. Preko trideset godina razarao je sve institucije podređujući ih sebi i svom kriminalnom okruženju, a jedino što je cvetalo pod njegovom autoritarnom vlašću bio je kriminal i korpucija. I sa rezultatima njegove kriminalne politike i prakse je upoznata sav civilizovan svet.

U gradu Njujorku, u sred Sjedinjenih država, bez trunke stida, Milo Đukanović koji je punu godinu dana posle izbornog sloma, predano potrošio samo da preko svojih slugu u policiji, sudstvu i tužilaštvu, opstruira sve istrage i prijave, ne bi li zaštitio sebe i svoje kriminalce od neminovne ruke pravde, poziva se na vladavinu prava, u SAD gde su proteklih godina ‘’pali’’ brodovi sa rekordnim zapljenama kokaina, sa crnogorskom posadom, a za račun notornih crnogorskih narko-kartela koje je njegova privatna tajna policija negovala i stvarala decenijama, a o čijem delovanju sve znaju sve policije sveta.

‘’Pozdravio sam očekivanje nove vlade da će veoma brzo napraviti neke iskorake na tom planu. Prošla je godina dana, kao što vidite, tih iskoraka nema. Naravno, sada će se pokušati pribaviti razni alibiji za to”, rekao je otrovno cinični Đukanović.

Govoreći o tome da li je na neki način prekršio Ustav time što je pozivao da se ustoličenje Mitropolita premesti sa Cetinja, Đukanović je kazao: “Moje uverenje je da nisam prekršio Ustav. Moje uverenje je da kao predsednik države apsolutno imam pravo da jasno saopštavam svoje stavove o određenim pitanjima, bez obzira naravno na odvojenost države i crkve. U ovom slučaju sam govorio o jednom pitanju koje je nosilo, da kažem, jedan potencijalno eksplozivan naboj koji je mogao da ugrozi i stabilnost Crne Gore i bezbednost ljudi koji su već najavili svoja okupljanja na Cetinju”.

Ustavni delikvent Đukanović, kao organizator propalog puča na Cetinju 4/5 septembra, nije svoje američke domaćine informisao šta je one noći radio u ‘’Centralnom štabu’’, u Gradskoj kafani na Cetinju, šta je sa Nenadom Čankom, Branom Gvozdenovićem, Veselinom Veljovićem i co. planirao uz pivo i čivas, te zašto je to veselo društvo celu Crnu Goru držalo u stanju nemira i straha, blokiranjem puteva, paljenjem guma, napadima na organe reda, bacanjem molotovljevih koktela i sl. repertoarom najbližim terorističkim grupama.

Kafanski propali pučista, očigledno izgubljen u vremenu i prostoru, na svaki način pokušava da uradi ono što mu je uvek bio prioritetni cilj: zaštiti sebe lično i ono što je opljačkao od države i građana, pa se ka tom cilju ne libi da otvoreno laže i podmeće, te da očigledne istine koje se ne moraju dokazivati nikome, okrene u svoju korist.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading