ĐUKANOVIĆ UDARIO NA ZAHAROVU Pošao biciklom na Rusiju! Napravio neoprostiv potez!
EPA/TOMS KALNINS

 

Zaharova je juče izjavila da su optužbe Ðukanovića na račun zvanične Moskve i Ruske pravoslavne crkve, njegov pokušaj da se vrati na vlast.


Reagujući na optužbe šefa crnogorske države, ocenila je da grupa oko Ðukanovića uporno nastavlja da igra na crkvenu kartu, a da je cilj uneti zabunu, podeliti Crnogorce na prijatelje i neprijatelje i podići stepen napetosti u društvu u cilju obnove vlasti pod njegovim pokroviteljstvom.

Ukazala je da se istovremeno marljivo skriva činjenica da je pod prethodnom vladom, koja je bila usmerena na takozvani evroatlantski izbor, ignorisano mišljenje značajnog dela stanovništva Crne Gore, prenele su RIA Novosti.

Kabinet Ðukanovića saopštio je u nedelju da Rusija i Ruska pravoslavna crkva destabilizuju Crnu Goru u pokušaju da udovolji "imperijalnim ambicijama" zvanične Moskve i "velikosrpskim ambicijama Beograda".

"Ponovo iz Moskve stižu izjave, u kojima se odomaćila reč "sramota". Reč koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pri tom da većina građana Crne Gore podržava SPC", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Crne Gore.

Đukanović napao Rusiju

Ne mogu, kažu, da sakriju ustvari koliko ih boli "takozvana" evroatlantska orijentacija Crne Gore.

Ali im, dodaju, ne smeta što su "srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom".

"Tu akciju, eto, podržava i Rusija", navodi se u saopštenju i dodaje da će "istorija one koji su za to odgovorni smestiti upravo na te stranice".

Komentari (1)

Loading
Pera Detlic

25.09.2021 14:53

Posle trideset godina na vlasti i lopovluka udarile pare u glavu pa ne zna skim se kaci.