MILOGORCI NE MOGU DA PREBOLE USTOLIČENJE MITROPOLITA JOANIKIJA Oglasio se Kašćelan: Tužni smo i razočarani
Tanjug

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan poručio je danas da Cetinje prašta, ali ne zaboravlja i ocenio da su da su građani "tužni i razočarani" nakon dešavanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Kašćelan je u Jutarnjem programu RTCG naveo da je vlast i Mitropoliju pozivao na odgovoran odnos i izrazio uverenje da su jučerašnje scene mogle da se izbegnu "da je bilo sluha i volje".

"Ali, videli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo", rekao je on.

Dodao je da je ponosan na Cetinjane koji su, po njegovom mišljenju, "pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. veka".

"U njima vidim potencijal koji može da nadjača sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države", rekao je Kašćelan.

Najavio je i da će u odnosu prema Cetinjskom manastiru stvari funkcionisati kao i do sada jer je taj verski objekat, kako je rekao, u vlasništvu Prestonice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

06.09.2021 11:23

Kao i 1941 kada su po.banderama pozivali ysrbe na iseljenje tako.je i.sada Cetinje zabranjeno.za Srbe a monastvo.izlozeno.progonu. Ovde u Srbiji crnogorci fingiraju iz.lukrativnih.motiva da su Srbi.a nismo.culi.da osudjuju Milovu.rasisticku.ustasku.politiku dok.kada su dole pljuju.po.Srbiji.