ANDRIJA MANDIĆ IZREKAO IME Crnogorski političar sprema akciju protiv ustoličenja Joanikija!
EPA/BORIS PEJOVIC

 

Mandić je za Tanjug televiziju rekao da je ono što se sada dešava bilo očekivano, pošto posle izbora pravda nije zakucala na vrata onih koji su se bavili kriminalnim radnjama, a nova vlada je, umesto da se obračuna sa njima i Milom Ðukanovićem, vodila politiku svađanja sa Srbijom i Demokratskim frontom i politiku odricanja od podrške naroda koji ju je izabrao.


Prema njegovim rečima, normalna je odluka da se ustoličenje mitroplita Joanikija obavi u Cetinjskom manastiru, gde se ustoličio 41 mitropolit.

"Manastir je vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske, kao što je i čitavo Cetinjsko polje, još od vremena Ivana Crnojevića vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske. Sada neko ko je podstanar na tom zemljištu, ko je došao na tuđe, želi da domaćina iseli iz njegove kuće i da se on useli na mesto koje mu ne pripada", rekao je Mandić.
ANDRIJA MANDIĆ IZREKAO IME Crnogorski političar sprema akciju protiv ustoličenja Joanikija!

EPA/BORIS PEJOVIC

 

 


Odgovarajući na pitanju zašto su ovolike tenzije u Crnoj Gori pred ustoličenje mitropolita Joanikija, on je ocenio da je Ðukanović ovaj svečani čin, koji je unutrašnja stvar crkve, prepoznao kao dobru priliku da se sve ispolitizuje i iskoristi za sebe.

"To je za njega prilika da se kroz eventualne incidente i pritisak koji bi izvršili demonstranti čitava stvar internacionalizuje i da parlamentarna većina, uspostavljena 30. avgusta prošle godine i njena velika pobeda, budu iskompromitovane. Tako bi međunardnom faktoru pokušao da kaže da je on bio mera stabilnosti u Crnoj Gori, a da sadasnja vlast ne može da obežbedi stabilnsot i da se eventualno preporuči za neku novu funkciju, jer on bez vlasti ne može", istakao je Mandić.

Zamoljen da prokomentariše to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije odlučio da li će doći na Cetinje 5. septembra, Mandić je rekao da misli da će Vučić, saglasno interesima Srpske pravoslavne crkve, srpskog naroda i Srbije, doneti ispravnu odluku.

Upitan šta očekujete od 5. septembra na Cetinju, odgovorio je da će ako policija odradi svoj posao kako treba, sve proteći bez problema.

Ukazao je, međutim, da u crnogorskoj policiji postoji paralelni lanac komandovanja

"Da li će u jednom momentu paralelni lanac komandovanja, na čijem je čelu Milo Ðukanović, a izvođač radova Veselin Veljović, uticati na policiju da ne ispuni ustavne i zakonske obaveze, to tek treba da vidimo", rekao je Andrija Mandić za Tanjug televiziju.

BONUS VIDEO: ANDRIJA MANDIĆ ZA ALO! Belivuka je čuvala Milova policija! Srbija se uspravila, zato napadaju Vučića

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading