BOKA KOTORSKA PREKRIVENA DIMOM Turisti u panici, evo šta kažu nadležni
Foto: Printscreen

Pojedini delovi Boke Kotorske od jutros su prekriveni oblakom dima, što je zabrinulo pojedine meštane, ali i turiste koji tamo letuju. Nadležni kažu da razloga za zabrinutost nema.

Kako navode, dim koji je od jutros vidljiv iznad Boke posledica je požara na području Katunske nahije, što je potvrdila i Služba zaštite i spašavanja.

Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine kontaktirao je Agenciju za zaštitu prirode i životne sredine i Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, kako bi građane informisali o eventualnim merama.

- Rečeno nam je da se radi o dimu koji je posledica šumskog požara i da će se vazduh iščistiti prirodnim putem. Pretpostavlja se da stepen zagađenja vazduha nije veći od stepena zagađenosti vazduha u zimskoj sezoni koje je posledica grijanja. Može se zaključiti da ne postoji rizik po zdravlje građana u Kotoru, jer se radi o privremenoj pojavi. Konkretni podaci o kvalitetu vazduha biće dostupni za nedelju dana nakon laboratorijske analize podataka koji se prikupljaju u automatskoj stanici za kontrolu kvaliteta vazduha koja se nalazi u Dobroti - saopšteno je Radio Kotoru iz Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading